Έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου στο Μαδούρο να σε σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο Πάπας Φραγκίσκος, απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ζητώντας να σταματήσει η βία και να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα, στη χώρα όπου 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε διαδηλώσεις τον τελευταίο μήνα.

Μιλώντας σε χιλιάδες πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο ποντίφικας επέκρινε «τη σοβαρή ανθρωπιστική, κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση που εξουθενώνει τον λαό της χώρας».

«Απευθύνω ειλικρινή έκκληση στην κυβέρνηση (του προέδρου Νικολάς Μαδούρο) και όλων των συνιστωσών της κοινωνίας της Βενεζουέλας, να αποφύγουν κάθε μορφή βίας, να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αναζητήσουν μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων», είπε ο Πάπας.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με τη μεσολάβηση του Βατικανού, κατέρρευσαν χωρίς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι ο Λεοπόλντο Λόπες, ο ηγέτης του σκληροπυρηνικού αντιπολιτευόμενου κόμματος «Λαϊκή Βούληση» αλλά και άλλοι είναι πολιτικοί κρατούμενοι και ότι η σύλληψή τους αποτελεί το σύμβολο της δικτατορίας του Νικολάς Μαδούρο. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος τονίζει ότι όσοι βρίσκονται στη φυλακή κρατούνται για εγκλήματα και ότι ο 45χρονος Λόπες σχεδίαζε πραξικόπημα.

Σχετικά Νέα