Έκκληση Μοσκοβισί στο Σοσιαλιστικό Κόμμα

Ο Πιέρ Μοσκοβισί κάλεσε το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), να «αναστηθεί», μέσω μιας «σημαντικής επανίδρυσης» για να προσαρμοσθεί στον 21ο αιώνα.

 

«Δεν ξέρω αν το PS είναι νεκρό ή όχι, αλλά σε κάθε περίπτωση οφείλει να αναστηθεί», δήλωσε ο πρώην υπουργός του Φρανσουά Ολάντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι, όταν ερωτήθηκε για το μέλλον του πολιτικού σχηματισμού του.

«Πρέπει να γίνει μια σημαντική δουλειά επανίδρυσης. Πρέπει να ξανασκεφθούμε τα πάντα, διότι το σοσιαλιστικό λογισμικό, σοσιαλδημοκρατικό του 21ου αιώνα, πρέπει να επανεφευρεθεί τώρα», εξηγεί ο επίτροπος.

Ο Μοσκοβισί αποστασιοποιήθηκε εξάλλου από τη θέση του Μανουέλ Βαλς, πρώην συναδέλφου του στην κυβέρνηση, ο οποίος ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα πως θα είναι «υποψήφιος της προεδρικής πλειοψηφίας» στις βουλευτικές εκλογές και ότι επιθυμεί να εγγραφεί στο κίνημα που ιδρύθηκε από τον Εμμανουέλ Μακρόν και μετονομάσθηκε σε La Republique en marche.

«Βρίσκω πως η αντίθεση ανάμεσα στο να είναι κανείς στην προεδρική πλειοψηφία ή να είναι στην αντιπολίτευση είναι εντελώς στείρα και είναι σαν να πηδάς και με τα δύο πόδια μέσα σε μια απλωμένη παγίδα», υποστήριξε καλώντας το κόμμα του να «διεξαγάγει προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές ώστε να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές».

«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα οφείλει να βοηθήσει τον πρόεδρο να επιτύχει, χωρίς αμφισημίες, χωρίς υπεκφυγές, χωρίς δισταγμούς,. χωρίς επιφυλάξεις, αλλά οφείλει επίσης να παραμείνει ένα κόμμα της αριστεράς, που υποστηρίζει τις αξίες του, που δεν αρνείται τον εαυτό του και που συνεχίζει να είναι ένα κόμμα με τη δική του ταυτότητα», εξήγησε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα