Έκθετος ο Σαλβίνι για τα βασανιστήρια στη Λιβύη που θεωρεί «ασφαλές λιμάνι»

Σοκαριστικές φωτογραφίες απ’ τα βασανιστήρια τα οποία υπομένουν μετανάστες στη Λιβύη, εκεί δηλαδή που παρά την κατηγορηματική αντίθεση ανθρωπιστικών οργανώσεων και της Ε.Ε., επιθυμεί ο Σαλβίνι να στέλνονται όσοι μετανάστες διασώζονται στη Μεσόγειο, φέρνει στο φως η εφημερίδα «Avvenire».

Βίντεο και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από σύγχρονους δουλέμπορους είτε για να αποσπάσουν χρήματα απ’ τις οικογένειές τους είτε γιατί απλά τους ευχαριστεί το απάνθρωπο θέαμα, δείχνουν μετανάστες απ’ την Αφρική κρεμασμένους ανάποδα και χτυπημένους.

Τα βίντεο αυτά, όπως γράφει η La Repubblica, είδε και ο Πάπας Φραγκίσκος επιστρέφοντας απ’ το ταξίδι του στην Ιρλανδία. «Είδα την τύχη εκείνων που αποστέλλονται πίσω με τις βάρκες» σχολίασε ο ποντίφικας για το μέρος που ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας θεωρεί «ασφαλές λιμάνι». Όπως μάλιστα επιβεβαιώνει η προσκείμενη στην Καθολική Εκκλησία «Avvenire» ήταν ο ίδιος ο Πάπας που ζήτησε να δει αυτά για τα οποία είχε ακούσει.

«Προτού τους στείλουμε πίσω πρέπει να το σκεφτούμε καλά» τόνισε ο Πάπας, καθώς η διαχείριση του μεταναστευτικού στην Ιταλία έχει αναχθεί όχι μόνο σε μείζον εσωτερικό πολιτικό ζήτημα αλλά με διεθνείς προεκτάσεις και σύγκρουση με την Ε.Ε.

Ενδεικτικό της κατάστασης στην αφρικανική χώρα είναι και οι καταγγελίες που έκαναν 11 γυναίκες οι οποίες επέβαιναν στο πλοίο Diciotti για βιασμούς όσο βρίσκονταν στη Λιβύη.

Σχετικά Νέα