Έγκαιρη συμφωνία για το χρέος ανοίγει το δρόμο για επενδύσεις

Μία έγκαιρη συμφωνία για το ζήτημα του χρέους, ανοίγει το δρόμο για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην αντιπροσωπεία της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία συναντήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών
ÁÈÇÍÁ - ÏÑÊÙÌÏÓÉÁ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÕÐ. ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ ÅÕÊË. ÔÓÁÊÁËÙÔÏÕ (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)Η συνάντηση, στην οποία βρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, επικεντρώθηκε στα ζητήματα τα οποία απασχολούν τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

Οι δύο υπουργοί έκανα σαφές, μεταξύ άλλων, ότι η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό σύστημα υπηρετεί τους βραχυπρόθεσμους αλλά και μακροπρόθεσμους στόχους της κυβέρνησης, ενώ η αναδιοργάνωση των δημοσίων δαπανών σε βάθος δύο χρόνων, αποτελεί γενικότερο κυβερνητικό στόχο.

Ο κ. Τσακαλώτος, σημείωσε ότι ο χρόνος αποτελεί μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης και τόνισε ότι για να αλλάξει σελίδα η Ελλάδα, είναι σημαντικό να δοθεί το πολιτικό σήμα από τους πιστωτές ότι η κυβέρνηση τηρεί τα συμφωνηθέντα. Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπάρξουν λύσεις και σε οικονομικό και σε πολιτικό επίπεδο.

Σχετικά Νέα