Άρθρο του Black Saint,“Μένουμε Ευρώπη”: Τσίπρα μ’ακούς ; Θέλω επώδυνη συμφωνία ΤΩΡΑ!!!

Του Black Saint

Αυτός που βρέθηκε στο Σύνταγμα κλαίγοντας στα σκαλάκια μπροστά από την Βουλή, παρακαλώντας τον Έλληνα θεό να τον κρατήσει στην Ευρώπη, είναι ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος από αύριο κιόλας θα μιλάει για κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ και υφεσιακά μέτρα τα οποία είναι πολύ πιο σκληρά από το e-mail Χαρδούβελη.

Κι αν νομίζεις ότι μπροστά από τον άγνωστο στρατιώτη βρέθηκαν μόνο οι οικονομικά έχοντες,κάνεις τεράστιο λάθος.

Εκεί βρέθηκε αυτός που αφενός ψήφιζε τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, αλλά ταυτόχρονα καταριόταν τους φαύλους πολιτικούς που έσυραν την χώρα του στην καταστροφή.

Μέσα σε αυτούς σίγουρα ,ακόμα και από τον καναπέ του, ήταν κι αυτός που νιώθει ότι εξέτισε το επαναστατικό του καθήκον σε αυτή τη ζωή , ρίχνοντας την ψήφο του σε ένα αριστερό κόμμα, το οποίο όμως ήταν σίγουρος, κρίνοντας από το δικό του πολιτικό και αξιακό κώδικα , ότι θα εφαρμόσει μόλις το 10 τοις εκατό απο τις προεκλογικές του εξαγγελίες και έτσι ήρεμος δεν θα κινδύνευε από την επέλαση των κομμουνιστών.

Ήταν αυτός που την έννοια της Ευρώπης την ταυτίζει με το νόμισμα που έχει στην τσέπη του, ακόμα και αν αυτό που του έχει απομείνει είναι μόλις κάποιο κέρμα.

Ήταν αυτός που ακόμα και αυτό που δηλώνει οτι είναι, δεν μπορεί να το υποστηρίξει. Αυτοαποκαλείται φιλοευρωπαιστής, του διαφεύγει όμως το γεγονός πως ένας πραγματικά φιλοευρωπαιστής, υπερασπίζεται μια Ευρώπη της ευημερίας,της ανάπτυξης, και όλα αυτά υπέρ των λαών.Ακόμα κι αν αυτό μπορεί να αποτελεί ένα ιδεολόγημα το οποίο ενδεχομένως κατά το παρελθόν λειτούργησε σαν “δόλωμα” για τις υπό ένταξη κοινωνίες της Γηραιάς Ηπείρου.

Η εμμονή στο “Μένουμε Ευρώπη” συνιστά λοιπόν μια τρομακτική αντίφαση για αυτή τη χώρα, όταν άλλα μέλη της ΕΕ ,τα οποία με οικονομικούς όρους βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι η Ελλάδα, συζητούν απαλλαγμένα από ιστορικά και πολιτισμικά συμπλέγματα για το μέλλον τους εκτός της Νομισματικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια στιγμή, παρακολουθείς τις δημοσκοπήσεις και βλέπεις ότι τουλάχιστον 6 στους 10 πολίτες αυτής της χώρας απαιτούν παραμονή στο ευρώ ακόμα και με μια κακή συμφωνία.Σηκώνεις τα χέρια ψηλά!!!

Για να μη μακρηγορώ, αναγνωρίζω ότι τους προηγούμενους μήνες έγιναν σημαντικές προσπάθειες από την νέα κυβέρνηση, η συμφωνία της διαπραγμάτευσης να έχει το λιγότερο κόστος για την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα για τις κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν περισσότερο από τα μέτρα λιτότητας τον προηγούμενων ετών.

Γεγονός είναι, ότι πολλοί πιθανώς να δυσαρεστηθούν από την έκβαση της διαπραγμάτευσης, ωστόσο ξέρω ότι αυτοί θα είναι από αυτούς που προσδοκούν να ζούνε σε μια πραγματική Ευρώπη των λαών, της ανάπτυξης και της ευημερίας.Άνθρωποι, μακριά από εγκεφαλικές αγκυλώσεις όπως το “πάση θυσία στο ευρώ”, το οποίο έγινε το καλύτερο διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια των δανειστών.

Έτσι, την επομένη της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους οι μόνοι που δικαιούνται δια να ομιλούν και να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, είναι αυτοί που υποστήριζαν και υποστηρίζουν το “Μένουμε οπουδήποτε είναι το καλύτερο για τα παιδιά μας”.

Οι υπόλοιποι ουσιαστικά στάθηκαν απέναντι από τις ελληνικές προσπάθειες, συνασπίστηκαν με τους δανειστές και υπονόμευσαν την διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης.

Είναι οι τελευταίοι που θα μπορούσαν να μιλήσουν για μια κακή συμφωνία και κατ’ επέκταση για κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν κάτι διαφεύγει της λογικής μου είναι το : Τσίπρα!!!“Μείνε Ευρώπη”, “υπόγραψε τώρα με κάθε κόστος”,και πριν καν βουτήξει την πένα στο μελάνι να τον κατηγορούν για κυβίστηση.Άλλωστε, όπως ανέφερα παραπάνω, στους “Μένουμε Ευρώπη” βρέθηκε,έστω νοερά, και ο ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ(ο “έλα μωρέ μόνο το 10 τοις εκατό θα εφαρμόσει”), ο οποίος μπροστά στον κίνδυνο της επέλασης των δραχμολάγνων κομμουνιστών έσπευσε να βροντοφωνάξει “θέλω επώδυνη συμφωνία τώρα”.

Περιμένουμε την συμφωνία.Όχι όλοι όμως, μόνο αυτοί που πεισματικά δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι για όλα.Οι υπόλοιποι, αν τους έχει μείνει κάποιο ευρωπαϊκό κέρμα, ας πάνε διακοπές από τώρα.

No comments

Σχετικά Νέα