Άνοδο καταγράφει η αυστριακή ακροδεξιά σε τοπικές εκλογές

aystria_7

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα άνοδο φαίνεται να παρουσιάζει η αυστριακή ακροδεξιά στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην Άνω Αυστρία.

Ως αιτίες της νέας ανόδου της Ακροδεξιάς σε εκλογική αναμέτρηση στην Αυστρία, οι αναλυτές αναφέρουν την γενικότερη τάση διαμαρτυρίας στο εκλογικό σώμα, την παραπλανητική εμφάνιση του Κόμματος των Ελευθέρων ως “το κόμμα με τις μεγαλύτερες κοινωνικές ευαισθησίες που υπερασπίζεται τα δικαιώματα και κατακτήσεις του πληθυσμού της Αυστρίας” απέναντι στην “επέλαση” των ξένων και την “υπέρογκη” μετανάστευση.

Συγκεκριμένα,με καταμετρημένο το 16% των ψήφων, το ακροδεξιό FPÖ (Κόμμα των Ελευθέρων) συγκεντρώνει ποσοστό 31,4%, από 15,3% που είχε πάρει στις εκλογές του 2009.

Ο  ηγέτης του κόμματος, Χανς-Κρίστιαν Στράχε είπε “Ήμασταν από την αρχή αισιόδοξοι αλλά το αποτέλεσμα ξεπερνά τις προσδοκίες μας” .

Οι Χριστιανοδημοκράτες (ÖVP) παραμένουν το πρώτο κόμμα με ποσοστό 35,5% αλλά με βαριές απώλειες 11 μονάδες σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές. “Πικρό” χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Γκέρνοτ Μπλούμελ.

Σημαντική πτώση, επτά μονάδων, καταγράφουν και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPÖ) που συγκεντρώνουν ποσοστό 17,9%.

 

 

Σχετικά Νέα