«Άλμα» των πωλήσεων αυτοκίνητων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Άλμα 11% σημείωσαν τον Μάρτιο οι πωλήσεις αυτοκινήτων, καθώς η πτώση των ποσοστών ανεργίας ενισχύει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Την ίδια ώρα, στη Βρετανία οι ανησυχίες για το Brexit μειώθηκαν και τον περασμένο μήνα η άνοδος κινήθηκε στο 8,4%.

Ο Μάρτιος ήταν ο μήνας με το υψηλότερο ποσοστό πωλήσεων. Fiat Chrysler και Renault επωφελήθηκαν από μια σταθερή οικονομία για να προσελκύσουν αγοραστές.

Οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11% στο 1,94 εκατ. οχήματα τον περασμένο μήνα σύμφωνα με τα στοιχεία της ACEA. Fiat και Renault κέρδισαν μερίδιο αγοράς σε βάρος της Volkswagen και της PSA Group.

Η αντοχή της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου έρχεται σε αντίθεση με την αντίστοιχη αμερικανική, όπου οι πωλήσεις σημείωσαν απροσδόκητη πτώση τον ίδιο μήνα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η θετική εικόνα από την αγορά αυτοκινήτου, αντανακλά την ευρύτερα θετική εικόνα της οικονομίας εν γένει.

Στη Γερμανία η αύξηση πωλήσεων άγγιξε το 11%, στη Γαλλία το 7%, στην Ιταλία το 18%.

Ωστόσο, οι πωλήσεις για τη Volkswagen δεν ήταν τόσο θεαματικές με την αύξηση να φτάνει το 6,2%, με αποτέλεσμα το μερίδιό της στην ευρωπαϊκή αγορά να περιορίζεται στο 21,4% από 22,4% έναν χρόνο νωρίτερα.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη δύναμη στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου, τη γαλλική PSA, που μέσα στον Μάρτιο συμφώνησε να εξαγοράσει το ευρωπαϊκό τμήμα της General Motor, το μερίδιο αγοράς μειώθηκε στο 16,1% από 16,9% πέρυσι.

Σχετικά Νέα