Άθλια σεξιστική επίθεση κατά της Ζ.Κωνσταντοπούλου και το κείμενο στήριξης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

«Η άθλια σεξιστική επίθεση της “Κontra Νews” στη Ζωή Κωνσταντοπούλου μας προσβάλλει όλες και όλους» επισημαίνουν σε κοινή τους δήλωση βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως μπορεί να κάποιοι να διαφωνούν με τις απόψεις και τους χειρισμούς της Προέδρου της Βουλής, αυτό όμως δεν νομιμοποιεί τέτοιες «αθλιότητες». Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο κείμενο που συνυπογράφουν 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα εξής:

«Η σεξιστική, χυδαία και κανιβαλική επίθεση της Κontra Νews ενάντια στη Ζωή Κωνσταντοπούλου μας προξενεί οργή και αηδία. Δεν μας εκπλήσσει, φυσικά, που η «νέα Αυριανή» κυκλοφορεί με ένα τέτοιο πρωτοσέλιδο. Αυτό που μας ανησυχεί είναι η σιωπή, η ανοχή ή –ακόμα χειρότερα– η αναπαραγωγή τέτοιων αθλιοτήτων. Ούτε η κυβέρνηση ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν καμία ανάγκη τέτοιους «φίλους», οι «έπαινοι» των οποίων αποτελούν στίγμα.

Κάποιοι και κάποιες από όσους υπογράφουμε αυτό το κείμενο είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε με τις απόψεις και τους χειρισμούς της Προέδρου της Βουλής· αυτό όμως είναι ζήτημα πολιτικού διαλόγου και αντιπαράθεσης. Ανεξάρτητα λοιπόν από τη συμφωνία ή τη διαφωνία μας στα παραπάνω, όλοι και όλες μας θέλουμε να δηλώσουμε με τον πιο ρητό τρόπο ότι επιθέσεις όπως αυτές της Κontra Νews αλλά και άλλων έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ευτελίζουν την ανθρώπινη και γυναικεία αξιοπρέπεια και καταρρακώνουν τον δημόσιο λόγο: με όρους ακραίου σεξισμού και παθολογικοποίησης ανασύρουν το άθλιο στερεότυπο της «τρελής» και «διαταραγμένης γυναίκας» που τη «μαζεύει» ο άντρας της ή οι γονείς της. Και φυσικά δεν ξεχνάμε ότι ανάλογες σεξιστικές και κανιβαλιστικές επιθέσεις έχουν δεχθεί και άλλα μέλη της κυβέρνησης ή της ΚΟ που δεν είναι τυχαίο που είναι γυναίκες, όπως πρόσφατα η Σία Αναγνωστοπούλου και η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει, σε αυτή την επίθεση που δέχεται, την αμέριστη συμπαράστασή μας. Όπως είπαμε, δεν είναι εδώ η θέση να διατυπώσουμε συμφωνίες ή διαφωνίες με τις απόψεις της. Νιώθουμε όμως την ανάγκη να κάνουμε μια εξαίρεση. Δεν συμφωνούμε με την επίθεση της Ζ. Κωνσταντοπούλου στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Το ήθος και η ευπρέπειά του, αλλά και τα όσα είπε δεν έχουν καμία σχέση με το νοσηρό κλίμα του νεοαυριανισμού που περιγράψαμε. Σαν αριστερό κόμμα και κυβέρνηση πρέπει να αντιταχθούμε, με τον πιο σαφή τρόπο, στον εξευτελισμό, τον σεξισμό και την ανθρωποφαγία που προσβάλλουν βάναυσα τις αξίες και τον πολιτισμό της Αριστεράς».

Σχετικά Νέα