H επιθυμία μας για γλυκιά γεύση είναι έμφυτη

αρχείο λήψης

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, αγαπάμε τη ζάχαρη. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό; Μελέτες έχουν δείξει ότι η επιθυμία μας για γλυκιά γεύση είναι έμφυτη. Μάλιστα, αυτή η προτίμησή μας στη γλυκύτητα ίσως να αποτελεί έναν εξελικτικό μηχανισμό επιβίωσης που διασφαλίζει την αποδοχή του μητρικού γάλακτος, το οποίο έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση.

Η επιθυμία αυτή αλλάζει με τη πάροδο του χρόνου και έτσι, ενώ τα παιδιά αναζητούν τρόφιμα και ροφήματα με πολύ έντονη γλυκύτητα, οι ενήλικες επιθυμούν συνήθως μια πιο μέτρια γλυκύτητα. Η ζάχαρη μάς δίνει ενέργεια αλλά δεν προκαλεί από μόνη της παχυσαρκία, όπως και κανένα μεμονωμένο τρόφιμο ή συστατικό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα