«Φοβού τους Δαναούς και Πολυ-δωρα φέροντας»

%ce%b4%cf%86%ce%b3%ce%b4%cf%86Κάπως έτσι φανταζόμαστε ότι υποδέχτηκε η Πειραιώς το όνομα του Βύρωνα Πολύδωρα χθες το μεσημέρι.

Σε κάθε περίπτωση,φαίνεται πως η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που έχει οριστεί για το απόγευμα της Δευτέρας με αντικείμενο τη συγκρότηση ΕΣΡ,οδηγείται στα βράχια και σε ένα ακόμα ναυάγιο όσον αφορά το θέμα της ευρύτερης  συναίνεσης για το θέμα των αδειών.

Ήδη,αμέσως μετά  την ανακοίνωση του ονόματος του Βύρωνα Πολύδωρα, ως επικεφαλής του νέου Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου από την κυβέρνηση,οι αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης-και όχι μόνο- έβαλαν ταφόπλακα στην όποια προσπάθεια του Μαξίμου να υπάρξουν ευρύτατες δυνατές συναινέσεις .

Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια, και πέραν από την πρόταση του Β.Πολύδωρα,που αποσκοπούσε να εκφράσει ένα μεγάλο κομμάτι της αξιωματικής αντιπολίτευσης,καταθέτει τη Δευτέρα  διάταξη που καταργεί το άρθρο 2Α του νόμου για τις τηλεοπτικές άδεις (N 4339/15), το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση.Έτσι,σύμφωνα με τη διάταξη, όλες οι αρμοδιότητες, καθώς και αυτή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών του, επανέρχονται στο ΕΣΡ, .

Με αυτή την κίνηση το Μαξίμου “λειαίνει” τα αιχμηρά σημεία που μέχρι τώρα αποτελούσαν,για τη Νέα Δημοκρατία,σοβαρό λόγο για να μη συμφωνεί στην εύρεση μιας λύσης που θα έβαζε τάξη  στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Παράλληλα,ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με δήλωσή του καλεί τον πολιτικό κόσμο να ρίξει τους τόνους και να αναζητηθούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις,καθώς όπως αναφέρει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι συνταγματική υποχρέωση και ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Όπως και να έχει,και με ποδοσφαιρικούς όρους, το παιχνίδι  παίζεται ακόμα και  ο χρόνος μέχρι το σφύριγμα της λήξης αρκετός.Οι φάσεις αναμένονται πολλές και το αποτέλεσμα αμφίρροπο.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα