Το ΝΑΤΟ επιδιώκει ενίσχυση στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Ρωσία

iuoΤο ΝΑΤΟ θα ασκήσει σήμερα πιέσεις στους συμμάχους, προκειμένου να συνεισφέρουν στη μεγαλύτερη ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Ρωσία, από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, καθώς το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο προετοιμάζεται για μία μακρόχρονη περίοδο έντασης στις σχέσεις με τη Ρωσία.

Στον απόηχο της διέλευσης του ρωσικού αεροπλανοφόρου κατά μήκος των ευρωπαϊκών ακτών με προορισμό τη Συρία, σε μία επίδειξη δύναμης της Μόσχας, οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ, θα πρέπει να τηρήσουν την υπόσχεση των ηγετών των κρατών-μελών του περασμένου Ιουλίου, αναφορικά με την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στις δημοκρατίες της Βαλτικής, αλλά και στα ανατολικά της Πολωνίας, από τις αρχές του επόμενου χρόνου.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους, ελπίζουν ότι η υλοποίηση των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων θα καλύψει την οργάνωση τεσσάρων σχηματισμών μάχης 4.000 στρατιωτών, στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, στο πλαίσιο της νατοϊκής αντίδρασης, που ενεργοποιήθηκε από τη ρωσική κατάκτηση της Κριμαίας το 2014.

Η Γαλλία, η Δανία, η Ιταλία, αλλά και άλλες χώρες αναμένεται ότι θα συμμετέχουν στο σχηματισμό των τεσσάρων αμυντικών σχηματισμών, υπό τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Βρετανία και τον Καναδά, προκειμένου οι στρατιωτικές δυνάμεις ν’ αναπτυχθούν στην Πολωνία, τη Λιθουανία, την Εσθονία, αλλά και τη Λετονία.

Η οργάνωση των μάχιμων μονάδων περιλαμβάνει προσωπικό και θωρακισμένα οχήματα πεζικού, μέχρι μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα