Αδ.Γεωργιάδης:Προσπάθεια να «μπαλώσει» το ακροδεξιό του παραλήρημα

vdv «Αν δεν ήμασταν στην ΕΕ, που μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιούσε κάθε μέσο για να παραμείνει στην Εξουσία» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Άδωνις Γεωργιάδης στον απόηχο των αντιδράσεων για την δήλωση του ότι «σε αντίθεση με την Ελλάδα στον υπόλοιπο κόσμο βάζουν τους κομμουνιστές φυλακή» δήλωση που ο ίδιος είπε ότι παρερμηνεύτηκε.

«Αυτό που ήθελα να πω είναι πως σε όλο τον κόσμο θεωρούν τον Κομμουνισμό Ολοκληρωτική ιδεολογία και μόνο στην Ελλάδα επικρατεί άδω και 40 χρόνια η κυριαρχία της ιδεολογίας της Αριστεράς» ανέφερε ο κύριος Γεωργιάδης.

Διερωτήθηκε μάλιστα σε ποια Ευρωπαϊκή χώρα Ανώτατος Κρατικός λειτουργός όπως ο κύριος Κρέτσος θα μπορούσε να δηλώσει ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές αλλά όχι σεβαστές και να παραμένει ακόμη στη θέση του;

Γεωργιάδη προς ΚΚΕ: «Συγγνώμη που σας ταύτισα με τους οπορτουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ»

Για διαστρέβλωση των λεγομένων του (τι άλλο;), έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, όταν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, αναφέρθηκε στο ακροδεξιό παραλήρημα του Γεωργιάδη στην Χίο. «Δεν μου αρέσει να διαστρεβλώνετε τα λεγόμενα μου. Εγώ δεν είπα στην ομιλία μου στην Χίο, δεν είπα να απαγορεύσουμε στην Ελλάδα, να απαγορεύσουμε ή να κλείνουμε στην φυλακή όσους πιστεύουν στον κομμουνισμό. Είπα ότι σε μια σειρά ανατολικών χωρών ισχύουν αυτού του τύπου οι πρακτικές, γιατί αυτοί θυμούνται την εποχή που είχαν κομμουνισμό και έχουν πολύ άσχημες μνήμες αυτό. Είναι μια ιστορικού τύπου συζήτηση. Εγώ πιστεύω στην φιλελεύθερη αστική δημοκρατία και μου αρέσει και όλοι να εκφράζουν ελεύθερα τις πολιτικές τους απόψεις, και εσείς. Αυτό που μας διαφοροποιεί είναι ότι αν ερχόταν κομμουνισμός εμάς δεν θα μας αφήνατε να μιλάμε, γιατί ο κομμουνισμός είναι ένα κόμμα, χωρίς Κοινοβούλιο. Εμείς είμαστε φιλελεύθερο κόμμα με Κοινοβούλιο και πολλά κόμματα και με εσάς μέσα» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Προσέθεσε ωστόσο, σε ακόμα πιο προκλητικό ύφος, ότι διορθώνει εφόσον το ΚΚΕ εξέλαβε την δήλωσή του αυτή σαν ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι κομμουνιστές, όπως εσείς που είστε καθαροί και συνεπείς κομμουνιστές, είναι οπορτουνιστές». Γι αυτό – συνέχισε – καθίστανται ακόμη πιο επικίνδυνοι, διότι εφόσον είναι τυχοδιώκτες, για να πάρουν την εξουσία και να την κρατήσουν δεν έχουν κανένα φραγμό, ούτε πολιτικό, ούτε ιδεολογικό. «Αυτή είναι οι διαφορά με σας. Εσείς είστε κανονικοί Κομμουνιστές και υπό την έννοια είστε πολιτικοί και ιδεολογικοί μου αντίπαλοι. Αν σας ταύτισα καθ’ οιονδήποτε τρόπο, κακώς. Αλλά η δική μου δήλωση δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα. Στην Ελλάδα κάνουμε αυτό, που το επανίδρυσε μετά τη Χούντα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

«Δεν μας νομιμοποίησε ο Καραμανλής, αλλά οι αγώνες των κομμουνιστών δεκάδες χρόνια πριν από κείνον» παρενέβη ο βουλευτής του ΚΚΕ. «Και δεν έδιωχναν και φυλακίζουν τους κομμουνιστές οι οποιοιδήποτε στις χώρες αυτές, αλλά οι κυβερνήσεις οι οποίες είναι ακροδεξιές, υμνούν τον Χίτλερ και γενικά την ναζιστική ιδεολογία. Αυτοί λοιπόν σήμερα που υπηρετούν το κεφάλαιο και τους μονοπωλιακούς ομίλους, δεν θέλουν τα κόμματα αυτά, τα οποία υπηρετούν τους εργαζομένους και το αγώνα για την εξουσία τους, και γι αυτό τους κυνηγούν, όπως κυνηγούσαν και στη χώρα μας τους κομμουνιστές με φυλακές και εξορίες και με όλα αυτά που έζησε ο λαός μας. Εδώ οι Κομμουνιστές κατέκτησαν την ελευθερία δράσης και δεν την χαρίζουμε σε κανέναν». «Βεβαίως και είμαστε αντίπαλοι. Μπορεί να υπάρχουν πολλά κόμματα και μπορεί να υπηρετείται από πολλές πλευρές η ίδια στρατηγική, ενώ εμείς είμαστε από την άλλη πλευρά» κατέληξε ο κ. Κατσώτης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει αποδείξει ότι δεν είναι τυχοδιώκτης» απάντησε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος παρενέβη για το θέμα, στο πλαίσιο επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ για το Μεταναστευτικό.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, στην προσπάθεια της να υπερασπιστεί τους καναλάρχες και το καθεστώς ασυδοσίας τους η βουλευτής της ΝΔ Α. Ασημακπούλου, έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για πρακτικές της κυβέρνησης που θυμίζουν «παρακράτος» και προσομοιάζουν με την εξόντωση των Εβραίων από τον Χίτλερ (!). «Οι χυδαιότητες αυτές, που απορρέουν από την ανιστόρητη “θεωρία των δύο άκρων”, αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο θεσμό της Δικαιοσύνης εν όψει της επικείμενης απόφασης του ΣτΕ», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Α. Ασημακοπούλου παραδέχθηκε σήμερα ότι ήταν (απλώς) «άστοχες» οι ακραίες δηλώσεις της αλλά «ήθελε να αφυπνίσει»:

  • Καταδικαστικές ανακοινώσεις, θυμίζουμε, για το εμφυλιοπολεμικό κρεσέντο Γεωργιάδη στη Χίο έβγαλαν εκτός του ΣΥΡΙΖΑ (αναλυτικά παρακάτω) και του ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ

Η ανακοίνωση, νωρίτερα, του ΣΥΡΙΖΑ για το ακροδεξιό παραλήρημα Γεωργιάδη:

«Το ακροδεξιό παραλήρημα στο οποίο επιδόθηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, στην ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στη Χίο αλλά και στη συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα του νησιού, εκθέτει πλήρως τον ίδιο τον επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνθηκε της πολιτικής Σαμαρά για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μια πολιτική που είχε οδηγήσει σε δεκάδες πνιγμούς αθώων ανθρώπων στο Αιγαίο. Την ίδια στιγμή, η ανάκληση της ρητορικής του μετεμφυλιακού κράτους και του αντικομουνισμού της δεκαετίας του ’50, αποτελεί ευθεία βολή κατά της δημοκρατίας.

Συμφωνεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, με το ακροδεξιό παραλήρημα του αντιπροέδρου του; Απαιτούμε εξηγήσεις».

Αναλυτικά, το ακροδεξιό παραλήρημα του αντιπροέδρου της ΝΔ:

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στη Χίο σε κομματική συγκέντρωση, ρίχνοντας λάδι στα ακροδεξιά ξεσπάσματα των γνωστών… αγανακτισμένων κατοίκων που στρέφονται κατά των προσφύγων με υποσχέσεις για κλειστά σύνορα. Δεν ξέχασε φυσικά και τις αντικομμουνιστικές, εμφυλιοπολεμικές κορώνες: «Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο».

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και την κάλεσε να παραιτηθεί προκειμένου “να σωθεί ό,τι σώζεται”. Αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε: “Αν θέλεις να πολεμήσεις τη διαπλοκή θέλεις πολλά κανάλια εν αντιθέσει με αυτούς που θέλουν λίγα όπως ακριβώς κάνει ο ίδιος. Θέλει να μας κάνει Βενεζουέλα αφού αυτά έκανε ο Τσάβες. Όλα μαζί τα λάθη της Νέας Δημοκρατίας 40 χρόνια, δεν κάνουν τα λάθη μίας εβδομάδας του Γιάνη Βαρουφάκη”. Επί αυτού το θέματος υποστήριξε ότι όταν αναλάβει η Ν.Δ. τα ηνία της χώρας τότε θα αποδοθούν ευθύνες.

“Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο. Η χώρα είναι στα πρόθυρα εκτροπής και ο Τσίπρας δεν διστάζει να κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Δεν τους ενδιαφέρει το καλό της χώρας παρά μόνο η παραμονή τους. Όμως κάνει ένα καλό ο Τσίπρας. Το μοναδικό καλό για την Ελλάδα. Εξευτελίζει την ιδεολογία της αριστεράς και μετά από αυτόν δεν θα τολμάει κανείς να δηλώσει αριστερός αφού θα είναι ο περίγελος της παρέας του” είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος δε στο προσφυγικό τόνισε ότι η μοναδική αλήθεια του πρωθυπουργού ήταν αυτή που αφορούσε το προσφυγικό. Η κυρία Τασία, είπε, άνοιξε τα σύνορα και ακολούθησε όσα είδαμε. “Τους λέγαμε ότι από 75.000 μετανάστες που μπήκαν το 2014, ο αριθμός θα διπλασιαστεί. Τελικά διαψευστήκαμε γιατί πέρασαν τα σύνορα 1,5 εκατ. άνθρωποι. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Όταν γίνουμε κυβέρνηση τα σύνορα θα φυλαχτούν, θα δημιουργηθούν κλειστού τύπου κέντρα και όσοι δικαιούνται άσυλο θα το παίρνουν και οι υπόλοιποι θα απελαύνονται”, κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα της εφημερίδας “Πολίτης” της Χίου

Πυρά κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. εξαπέλυσε ο κ. Γεωργιάδης και στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας “Πολίτης” της Χίου.

Το ενδιαφέρον μονοπώλησε όπως ήταν αναμενόμενο η διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος. Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ανίκανη σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μία ιδεοληπτική κυβέρνηση που ευθύνεται για το όσα βιώνουν σήμερα οι νησιώτες.

“Αυτοί άνοιξαν τα σύνορα. Η κ. Τασία προσκάλεσε όλους αυτούς να έρθουν εδώ. Η αριστερή ιδεοληψία είναι σαφές ότι μπορεί να φέρει εθνική συμφορά. Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ρυθμίσει τις μεταναστευτικές ροές. Η οξύτερη φάση του πολέμου της Συρίας ήταν επί Σαμαρά, όμως το 2014 ήταν η χρονιά με τη χαμηλότερη ροή μεταναστών προς την Ελλάδα. Επί Σαμαρά για να περάσει κάποιος τα σύνορα της Ελλάδας πλήρωνε στους λαθροδιακινητές 6.000 δολάρια το κεφάλι. Τώρα έχει πάει κάτω από 1.200 ευρώ”, επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Ερωτώμενος για το αν η Ν.Δ. θα λάβει μέτρα σε περίπτωση που εκλεγεί κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος του κόμματος είπε. “Πρώτο μας μέλημα θα είναι ο έλεγχος των συνόρων και η δημιουργία κλειστού τύπου προαναχωρησιακών κέντρων. Οι πρόσφυγες που θα παίρνουν άσυλο θα μπορούν να πηγαίνουν σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και σύντομα θα απελαύνονται”.

Αναφερόμενος στην επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του βορείου Αιγαίου ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι την αποκλειστική ευθύνη φέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ..

“Στην κυβέρνηση Παπαδήμου ήμουν ο πρώτος υπουργός που του τέθηκε το ζήτημα της κατάργησης από την Τρόικα. Τότε είπα ότι αν περάσει αυτό το μέτρο θα παραιτηθώ. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν συμφώνησε ποτέ με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ μέχρι τη στιγμή που έπεσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έδωσε στο πιάτο τον ΦΠΑ των νησιών στους δανειστές. Όμως όταν ο κόσμος δεν βγαίνει έξω να διαμαρτυρηθεί, αυτό αποτελεί πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση”, είπε.

Σχετικά με τις εξελίξεις που συνόδευσαν δημοσίευμα για δικαστή του Σ.τ.Ε. της εφημερίδας “Αυγή” ο κ. Γεωργιάδης είπε;

“Έχουν ξαναπεράσει πιο φασίστες από αυτούς στην εξουσία;”, διερωτήθηκε για να συνεχίσει λέγοντας: “Άνθρωποι που χρησιμοποιούν την προσωπική ζωή ενός δικαστού για να τον εκβιάσουν να ψηφίσει όπως θέλουν στο ΣτΕ, θεωρούνται δημοκράτες; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόση σχέση με τη δημοκρατία όσο η Σαχάρα με το χιόνι”.

Τέλος, συνέστησε ψυχραιμία σε ότι αφορά στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας καθώς και ορθή ερμηνεία των δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. “Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην ερμηνεία των δηλώσεων Ερντογάν. Είναι γεγονός ότι η Τουρκία εξελίσσεται σε έναν γρίφο. Κανείς δεν ξέρει αν θα πάει κοντύτερα ή μακρύτερα από τη Δύση ή τι θα κάνει με τα εσωτερικά της ζητήματα. Η Ελλάδα οφείλει να είναι χώρα σταθεροποίησης και όχι αναθεωρητική δύναμη. Αν αφήσουμε να εξελιχθούν αναθεωρητικές συζητήσεις τότε θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Δεν υπάρχει φόβος, υπάρχει ανησυχία και εγρήγορση”, κατέληξε.

Πηγή:left.gr/skai.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα