Ν.Παππάς:Τους νόμους τους συντάσσει η Βουλή-Τα δικαστήρια κρίνουν και δεν νομοθετούν

655656Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», και αναφερόμενος στις άδειες ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Αναμένουμε τις αποφάσεις και τις εξελίξεις κατά περίπτωση. Εμείς προχωράμε κατά το σχεδιασμό μας, έχουμε έναν διαγωνισμό ο οποίος έχει ολοκληρωθεί, έχει αποφέρει για το Δημόσιο ένα ποσό το οποίο είναι πάρα πολύ μεγάλο σε σχέση με τις προσδοκίες τις αρχικές και ήδη διοχετεύεται σε δράσεις που θα ανακουφίσουμε πράγματα τα οποία έχουμε ανάγκη. Σε κάθε περίπτωση γνωρίζεται και εσείς και εμείς ότι οφείλουμε οι αποφάσεις των δικαστηρίων να εφαρμόζονται και νομίζω ότι κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του Συντάγματος και των προηγούμενων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες χαρακτήριζαν το τηλεοπτικό καθεστώς ως συνταγματικό εμείς έχουμε κινηθεί και αυτά τα προβλήματα κληθήκαμε να λύσουμε.

Ερωτώμενος αν οι δικαστές, να επιβάλουν μία απόφαση στην κυβέρνηση είπε: «Κοιτάξτε να δείτε. Η κυβέρνηση θα τηρήσει και είναι υποχρεωμένη να τηρήσει το Σύνταγμα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Ούτως ή άλλως. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει και δεν πρέπει να γίνει, διερωτώμαι αν κάποιοι το εισηγούνται κιόλας το δημόσιο διάλογο είναι να συμπράξουμε τις διατάξεις στα δικαστήρια. Δεν μπορούν τα δικαστήρια να συντάσουν διατάξεις και να γράφουν τους νόμους. Τους νόμους τους συντάσει, τους γράφει η εκλεγμένη Βουλή. Τα δικαστήρια έρχονται πάντα να κρίνουν, δεν είναι αυτά που νομοθετούν. Νομίζω ότι τέτοιες σκέψεις όσοι έχουνε πρέπει να τις εγκαταλείψουν σύντομα. Τώρα ο διαγωνισμός, η ανάγκη να πει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο».

Θυμίζουμε ότι το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η διάσκεψη της ολομέλειας του ΣτΕ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και συνεχίζεται την ερχόμενη Τετάρτη το απόγευμα. Τα μέλη της ολομέλειας δεν προχώρησαν σε ψηφοφορία, σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς τα συνταγματικά και νομικά θέματα (διαβάστε αναλυτικότερα).

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στον ελληνικό λαό ότι θα μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο», δήλωσε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος στον ραδιοφωνικό σταθμό «NORTH» της Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας την πιθανότητα η συνεδρίαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά. Σημείωσε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση θα γυρίσουμε στο καθεστώς που ισχύει μέχρι σήμερα, ωστόσο τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να βάλει τάξη στο τοπίο και αυτό θα πράξει εκ νέου με άλλες πρωτοβουλίες, καθώς δεν είναι μόνο η διαδικασία της αδειοδότησης των καναλιών, είναι η διάθεση διαφημιστικού χρόνου και γενικότερα η εύρυθμη λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα