Δ.Τζανακόπουλος:Ο κ.Μητσοτάκης διαρκώς παρεμβαίνει στην Δικαιοσύνη

%cf%83%cf%86%cf%83%ce%b4%cf%86%cf%83Ο  διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τόνισε ότι η απόφαση του ΣτΕ να εξετάσει τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών δεν αποτελεί «μπλόκο» στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην ΝΔ, τονίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης εξελίσσεται σε «ουρά των συμφερόντων», των καναλιών που δεν πήραν άδεια.

«Μπλόκο» στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο, δήλωσε ,αποτελεί η άρνηση της ΝΔ να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Σε ό,τι αφορά την τροπολογία Παππά που θα διέκοπτε τη λειτουργία των μη αδειοδοτούμενων καναλιών, και η οποία αποσύρθηκε, ο κ. Τζανακόπουλος την χαρακτήρισε «απαραίτητο βήμα για την ρύθμιση του τοπίου» και «όπλο στην φαρέτρα της κυβέρνησης», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα επιδιωχθούν οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις για το ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δήλωσε ότι «στο νέο τοπίο δεν γίνεται να εκπέμπουν πανελλαδικά κανάλια χωρίς άδεια».

Μάλιστα, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στις προσπάθειες προηγούμενων κυβερνήσεων να βάλουν τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. «Προσπάθησαν τρεις ή τέσσερις φορές και απέτυχαν τρεις ή τέσσερις φορές είτε επειδή συμμάχησαν με τα συμφέροντα που βρήκαν μπροστά τους, είτε επειδή τα ανέχτηκαν», ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό δεν θα συμβεί με τη σημερινή κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει με τους δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας ο ίδιος τονίζει ότι «αυτοί οι οποίοι διαρκώς παρεμβαίνουν στην Δικαιοσύνη είναι ο κ. Μητσοτάκης αλλά και το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ που χθες πανηγύριζαν για την δικονομικής φύσης απόφαση του ΣτΕ». «Εμείς δεν προκειται να κάνουμε τέτοιες εξαλλοσύνες», τόνισε, προσθέτοντας ότι «θα περιμένουμε με σύνεση και με ηρεμία να δούμε τι θα αποφασίσει το ΣτΕ».

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα