Δημοσκόπηση:Μπροστά η ΝΔ σε πρόθεση ψήφου,διαπλοκή και Siemens

Η δημοσκόπηση, η οποία έγινε από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων, έχει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία και για την μεγάλη αναμέτρηση που έγινε στη Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την διαπλοκή.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco για το newsit.gr.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 21,5% έναντι 15,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή έχουν διαφορά 6,4%.

Τρίτο κόμμα παραμένει  η Χρυσή Αυγή με 6,9%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,1%, πέμπτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,6% ενώ όσον αφορά στα μικρότερα κόμματα τα ποσοστά είναι τα εξής: το Ποτάμι 1,6% (1,9% επι των έγκυρων), οι ΑΝΕΛ 2,2% (2,7% επι των έγκυρων), η Ένωση Κεντρώων 2,3% (2,8% επι των έγκυρων), ενώ Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη και Πλεύση Ελευθερίας της Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνουν από 2,5% (3% επι των έγκυρων).

Οι πολίτες από τις απαντήσεις που δίνουν, δείχνουν ότι παρακολούθησαν μεν την συζήτηση για την διαπλοκή που έγινε στην Βουλή αλλά δεν τους έπεισε κανένας από τους δυο μονομάχους.

Στο ερώτημα, “Ποιος έπεισε περισσότερο στην Βουλή ότι πολεμάει την διαπλοκή” κερδίζει ο ΚΑΝΕΝΑΣ με 55% και ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει 23% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 18%.

 

 

 

Στο ερώτημα αν απάντησε πειστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή όταν τον εγκάλεσε ο πρωθυπουργός για την Siemens, οι απαντήσεις ήταν:

ΟΧΙ: 67%

ΝΑΙ: 18%

ΔΞ/ΔΑ: 15%

Στο ερώτημα ποιό κόμμα αφορά περισσότερο η διαπλοκή πρώτο είναι το ΠΑΣΟΚ με 28%, ακολουθεί η ΝΔ με 20% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%.

Τέλος,στο ερώτημα, αν απάντησε πειστικά ο πρωθυπουργός στη Βουλή ότι δεν δημιουργεί νέα διαπλοκή στο θέμα των τηλεοπτικών καναλιών, οι απαντήσεις ήταν:

ΟΧΙ: 67%

ΝΑΙ: 21%

ΔΕ/ΔΑ: 12%

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα