Γερμανία:Πτώση για Μέρκελ,άνοδος για το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και το κόμμα της Αριστεράς

98Ποσοστό μόλις 29,5% θα ελάμβανε το κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ, εάν γίνονταν την επόμενη Κυριακή εθνικές εκλογές στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa, η οποία έγινε για λoγαριασμό της Bild και δημοσιεύεται σήμερα.

Ανοδο παρουσιάζουν αντίθετα, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) και το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke). Το μεν πρώτο θα λάμβανε 22% (+1%), ενώ το δεύτερο 12% (+0,5%).

Οι Πράσινοι (Die Grünen) με ποσοστό 11%, παρουσιάζουν μείωση της τάξεως του 0,5%, όπως και το Γερμανικό Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP) με το ποσοστό του να ανέρχεται στο 6,5% σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη δημοσκόπηση.

Το Κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παραμένει στάσιμο στο καθόλου ευκαταφρόνητο 15%.

Με τα ποσοστά αυτά «θα μπορούσαν να γίνουν διάφοροι κυβερνητικοί συνασπισμοί μετά τις εθνικές εκλογές» είπε ο Χέρμαν Μπίνκερτ, διευθυντής του Ινστιτούτου Insa, στη γερμανική εφημερίδα. Η Γερμανία βρίσκεται μπροστά από τις πιο συναρπαστικές εκλογές της ιστορίας της. «Η απόσταση μεταξύ CDU/CSU και SPD φθίνει» επισήμανε, διότι ο νυν συνασπισμός μεταξύ τους θα είχε αθροιστικά μόλις 51,1%, αλλά και για ένα κοκκινο-κοκκινο-πράσινο συνασπισμό δεν θα υπήρχε πλειοψηφία, αφού αθροιστικά τα τρία κόμματα (SPD-Die Linke-Die Gruenen) θα έφταναν σε ποσοστό μόνο 45%.

Αγνωστο είναι εάν οι τελικά οι Φιλελεύθεροι (FDP) θα καταφέρουν να εισέλθουν αυτή τη φορά στη Βουλή (το όριο είναι 5%), ώστε να μπορούν να συμπεριληφθούν στα πιθανά μετεκλογικά σενάρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα