Αντεπίθεση Ν.Παππά στη Βουλή

345345Μιλώντας από το βήμα της Βουλής στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τη διαφθορά και τη διαπλοκή ο κ. Παππάς σημείωσε πως η ΝΔ σήμερα αναπαράγει την κριτική όσων θίγονται από την κυβέρνηση και διαμαρτύρονται μέσα από αήθεις προσωπικές επιθέσεις.

Ο υπουργός Επικρατείας  υπερασπίστηκε τη διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, τονίζοντας ότι ήδη έχουν εισπραχθεί 90 εκατ. ευρώ, ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν παραχωρήσει τη διαχείριση των συχνοτήτων στη DIGEA με μόλις 18 εκατ. ευρώ, από τα οποία έχουν πληρωθεί μόνο τα έξι.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους αποτυχόντες του διαγωνισμού, τον κ. Βαρδινογιάννη και τον κ. Κοντομηνά: «Θα μπορούσε ο κ. Βαρδινογιάννης να είναι υπερθεματιστής που κατέθεσε μεγαλύτερη πρόταση 18 εκατ. ευρώ, ενώ συμμετείχε με δύο εταιρείες; Ποιος του φταίει του κ. Κοντομηνά, που οι εκπρόσωποί του δεν πέρασαν σε καμία άδεια στην τελική φάση;».

Σχολιάζοντας τη μελέτη του ΣΕΒ, στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «υπολογισμούς του Καραγκιόζη» και υποστήριξε ότι η έρευνα είναι των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών.

«Λένε ότι η αποκλειστική αρμοδιότητα ήταν του ΕΣΡ. Θυμίζω ότι και οι προηγούμενοι νόμοι την απόφαση για τον αριθμό των αδειών το είχαν σε επίπεδο υπουργικής απόφασης και για πρώτη φορά πήγε σε επίπεδο Βουλής» ανέφερε ακόμα.

Ο υπουργός Επικρατείας απέδωσε την επίθεση στον κ. Μαντζουράνη στο γεγονός πως είχε φέρει στη δημοσιότητα τα τιμολόγια της Siemens για τον κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι καλό να υπάρχουν συμφέροντα που να νομίζουν ότι θα πατάνε κουμπιά και θα λαλάνε βουλευτές, είπε στους βουλευτές της ΝΔ, ζητώντας τους να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα