Γ.Σταθάκης:«H κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει ευρεία στήριξη»

1234Ο υπουργός Οικονομίας,Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο CNBC  τόνισε πως η κυβέρνηση επικεντρώνεται στο σωστό μείγμα δημοσιονομικών πολιτικών, στο οποίο περιλαμβάνεται η αύξηση της φορολογίας –ιδιαίτερα για τους πλούσιους- και η χαλάρωση των περικοπών στον Δημόσιο τομέα, εν μέσω συνεχιζόμενων πιέσεων για εκπλήρωση των όρων του τρίτου μνημονίου.

«Πέρυσι είχαμε την αίσθηση, και νομίζω πως είχαμε δίκιο, πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν άλλες περικοπές στον δημόσιο τομέα –οι μισθοί μειώθηκαν κατά 40% τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια και οι δημόσιες δαπάνες στην Παιδεία και την Υγεία είχαν φτάσει σε πολύ οριακό σημείο, άρα κάναμε την επιλογή να μην υπάρξουν περαιτέρω περικοπές», δήλωσε.

Η κυβέρνηση αποφάσισε πως οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν μέσω «μιας πιο σταδιακής προσαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και αύξησης της φορολογίας εκεί που υπήρχε μικρότερη επίπτωση –δηλαδή στα πιο εύπορα τμήματα της κοινωνίας μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε πως  «η κυβέρνηση μπορεί να επικρίνεται για το μίγμα των πολιτικών και για μια σειρά ζητημάτων όμως… είναι προσηλωμένη στην εφαρμογή της συμφωνίας διάσωσης, στην επίτευξη των στόχων ιδιαίτερα σε δημοσιονομικό επίπεδο, και είναι μια κυβέρνηση προσηλωμένη στα πράγματα που έχουν συμφωνηθεί».

Αναφερόμενος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο υπουργός επέμεινε πως οι δημοσκοπήσεις στέλνουν ανάμικτα μηνύματα και πως «ένα ισχυρό μήνυμα» είναι πως η κυβέρνηση «εξακολουθεί να έχει ευρεία στήριξη».

«Αυτό δείχνει πως υπάρχει μια αντίληψη πως θα πρέπει να επιτραπεί στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της και να αναπτύξει μια-μια τις πολιτικές της», είπε στο CNBC, αν και παραδέχθηκε πως είναι «κατανοητό» να υπάρχει δυσαρέσκεια για το ότι η πρόοδος επιτελείται «υπό πολύ αυστηρούς όρους»

«Η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στο να συνεχίσει να εφαρμόζει τις πολιτικές της και να ολοκληρώσει την τετραετή περίοδο, που είναι η εντολή του εκλογικού σώματος στις τελευταίες εκλογές», τόνισε ο ίδιος.

Με πληροφορίες: euro2day.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα