Προαπαιτούμενα και εκταμίευση δόσης στο «μενού» του σημερινού EWG

453245O υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος,μιλώντας από το Λουξεμβούργο εξέφρασε την πεποίθηση  ότι τα προαπαιτούμενα θα ολοκληρωθούν εγκαίρως και η δόση των 2,8 δισ. ευρώ θα έρθει πριν από το τέλος Οκτωβρίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση της ομάδας εργασίας της Ευρωομάδας (EWG), θα γίνει μια αποτίμηση  των 12 προαπαιτούμενων που έχουν κλείσει, των τριών που μένουν ανοιχτά αλλά και του ενδεικτικού χρονοδιαγράμματος που θα πρέπει να δώσει η ελληνική πλευρά για την ολοκλήρωση και του συνόλου των 15 μέτρων που προβλέπει το πρόγραμμα.

Παράλληλα,μετά την δρομολόγηση των εκκρεμοτήτων αναμένεται να τεθεί ,πλέον ,ξεκάθαρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το πακέτο με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν οριστικοποιηθεί οι μεσομακροπρόθεσμες παρεμβάσεις για τη βιωσιμότητά του.

Άλλωστε,η  ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί μια συνολική και κυρίως αποτελεσματική συζήτηση για το δημόσιο χρέος ,ενώ επιδιώκει και την μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.Όλα αυτά προκειμένου να μπορέσει να σχεδιάσει την επιστροφή της στις αγορές και την απελευθέρωση από τα προγράμματα που θα σηματοδοτήσουν και την οριστική επιστροφή της χώρας σε ρυθμούς ανάπτυξης .

Όσον αφορά τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν,αυτά σχετίζονται με τις αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών, με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και με το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων.

Τα τρία προαπαιτούμενα μέτρα που εκκρεμούν και δεν περιλαμβάνονταν στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, πριν από το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα