Στην αντεπίθεση ο Τσίπρας-Αίτημα για συζήτηση για τη διαπλοκή

534543Οι υψηλοί τόνοι στην πολιτική αντιπαράθεση φαίνεται ότι πρόκειται να πέσουν,αντιθέτως μετά τη χθεσινή προ ημερησίας συζήτη­ση για την Παιδεία στη Βουλή, που προκάλεσε η Ν.Δ., η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχιστεί, αφού έπειτα από σχετικό αίτημα του Κυρ. Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός σήκωσε το γάντι και ζήτησε τη διεξαγωγή και νέας προ ημερησίας, αυτή τη φορά για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την δευτερολογία του, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ κατέθεσε αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή.«Ο κ. Μητσοτάκης σε μια αποστροφή του λόγου του μου είπε να ζητήσω άλλη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για τη διαπλοκή. Καταθέτω λοιπόν αίτημα. Να έρθετε εδώ να απαντήσετε» ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε για άλλη μία φορά να αποδράσει, να σιωπήσει.

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί» σημείωσε με νόημα ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι αυτή τη φορά δε θα αποδράσει.

Χθες στη Βου­λή ο πρωθυπουργός φάνηκε να στέκεται έντονα στο πεδίο της διαπλοκής και της διαφθοράς  λέγοντας ότι κανείς δεν θα βρει την κυβέρνηση πίσω από κάποιο δάνειο, αντιθέτως «αν θέλε­τε να βρείτε δάνεια χωρίς εξασφαλί­σεις, να ψάξετε στα βιβλία σας. Πά­νω από 200 εκατ. ευρώ χρωστούν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ».

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι στον τομέα της διαφθοράς και της διαπλοκής πέραν από το ηθικό πλεονέκτημα,έχουν απέναντί τους ένα πολιτικό σύστημα(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) το οποίο εξέθρεψε επί σειρά δεκαετιών σχέσεις ανομίας,επομένως αποτελεί ένα “γήπεδο” όπου ξεκινάει το παιχνίδι έχοντας το πλεονέκτημα από τα “αποδυτήρια”.

Άλλωστε,ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως θα διεξαχθεί συζήτηση στην οποία «θα μιλήσουμε με πρόσωπα και διευθύνσεις».

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του, είχε καλέσει τον πρωθυπουργό να προβεί στην παραπάνω κίνηση.

«Σε αυτήν την αίθουσα δεν έρχεστε ως κατήγορος αλλά ως κατηγορούμενος για τα θέματα διαφάνειας και διαπλοκής, αν θέλετε ελάτε αύριο το πρωί σε προ ημερησίας για τα θέματα διαφάνειας αλλά την τελευταία φορά δεν σας πήγε και τόσο καλά…».

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα