Τουσκ:Πρέπει να κάνουμε μια βάναυσα ειλικρινή αξιολόγηση μετά το Brexit

676Σε μια «βάναυσα ειλικρινή» αξιολόγηση της κατάστασης στην ΕΕ μετά το αρνητικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, καλεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τους 27 Ευρωπαίους ηγέτες ενόψει της αυριανής άτυπης Συνόδου Κορυφής στη Μπρατισλάβα, χωρίς τη συμμετοχή της Βρετανίας.

«Δεν έχουμε έρθει στην Μπρατισλάβα για να παρηγορήσουμε ο ένας τον άλλον. Ή ακόμα χειρότερα, για να αρνηθούμε τις πραγματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Σε αυτήν την συγκεκριμένη στιγμή στην ιστορία της κοινότητας μας, μετά την ψηφοφορία στο Ηνωμένο Βασίλειο, το μόνο πράγμα που έχει νόημα είναι να έχουμε μια νηφάλια και βάναυσα ειλικρινή αξιολόγηση της κατάστασης» υπογράμμισε ο Ντόναλντ Τουσκ σε δηλώσεις του στον Τύπο από τη σλοβακική πρωτεύουσα.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε την ανάγκη να πειστούν οι Ευρωπαίοι πολίτες πως η ΕΕ των 27 -πλέον- μελών πήρε το «μάθημά» της από το Brexit και πως είναι σε θέση «να φέρει πίσω τη σταθερότητα, όπως και την αίσθηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικής προστασίας».

«Ένα πράγμα πρέπει να γίνει απολύτως σαφές εδώ στην Μπρατισλάβα: ότι δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε τις συζητήσεις μας αύριο με μια μακάρια πεποίθηση ότι τίποτα δεν είναι λάθος, ότι τα πάντα ήταν και είναι εντάξει» τόνισε ο Ντόναλντ Τουσκ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα