Αξιωματούχος της ΤτΕ:Η ΕΚΤ υποστηρίζει το ελληνικό αίτημα για μικρότερο πλεόνασμα

45658Την υποστήριξη από την ΕΚΤ του ελληνικού αιτήματος για μείωση των δημοσιονομικών στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα από το 3,5% στο 2,5% του ΑΕΠ ή το 2% του ΑΕΠ επιβεβαίωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΤτΕ.

Η ίδια πηγή τόνιζε ότι με βάση της προβλέψεις της ΤτΕ, η ελληνική οικονομία έχει την δυνατότητα να αναπτυχθεί κατά 2,5% του ΑΕΠ το 2017 με ατμομηχανή μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις και το δεδομένο ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα έχουν την πορεία που έχει προγραμματιστεί.

Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος δήλωσε, επίσης ότι, παρά τις ενστάσεις και διαφωνίες που έχουν εκφραστεί από Ευρωπαίους παράγοντες για τη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων κάτω από το 3,5% του ΑΕΠ από το 2019, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας. «Είναι μαζί μας 100%», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, εκτίμησε ότι η επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες από τον Μάιο έως σήμερα ανέρχεται σε 4,6 δισ. ευρώ, ενώ θετικά κινείται και η αγορά των repos.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της συνάντησης του κ. Στουρνάρα με τα κλιμάκια των θεσμών ήταν τα «κόκκινα» δάνεια, καθώς και η πορεία της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα