Σύσκεψη για το προσφυγικό-Αναζήτηση λύσεων για τα προβλήματα στη Χίο

778998Σύσκεψη στην Αθήνα για να εξεταστούν τα τοπικά ζητήματα που έχουν προκύψει και οι τρόποι για την άμεση αντιμετώπισή του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος στην Χίο, πραγματοποιείται την ερχόμενη Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτήν που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Μουζάλα, έχουν κληθεί να πάρουν μέρος οι συναρμόδιοι τοπικοί φορείς και οργανισμοί και συγκεκριμένα οι δυο βουλευτές του νομού, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και ο τοπικός αντιπεριφερειάρχης, ο δήμαρχος Χίου, καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Στην σύσκεψη, λέει μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Χίου Μανόλης Βουρνούς, θα θέσουμε για μια ακόμα φορά το αίτημα της άμεσης εκκένωση της Χίου από τους υπεράριθμους πρόσφυγες και μετανάστες. Αίτημα επίσης, της τοπικής κοινωνίας που θα προβάλλουμε και ζητά αντιμετώπιση είναι η εξεύρεση άμεσων λύσεων για την μεταφορά δομής στη Σούδα και του υπαίθριου καταυλισμού στην περιοχή του ΔΗΠΕΘΕ στο κέντρο της πόλης, σε άλλη προτεινόμενη περιοχή με την συμβολή και του υπουργείου».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα