Βρετανία:Η Μέι επιδιώκει να ελέγχει την μετανάστευση με «μοριοδότηση»

540Η Βρετανία θα επιδιώξει την υιοθέτηση ενός συστήματος για τη μετανάστευση που θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να αποφασίζει ποιος θα εισέρχεται στη χώρα κι όχι ενός συστήματος συγκέντρωσης μορίων που θα δίδει αυτομάτως το δικαίωμα εισόδου στη χώρα σε αυτούς που πληρούν κάποια κριτήρια, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Η Μέι, η οποία έχει δεσμευτεί να καταστήσει αυστηρότερους τους μεθοριακούς ελέγχους, δήλωσε χθες ότι δεν τάσσεται υπέρ ενός συστήματος συγκέντρωσης μορίων που θα διαχωρίζει τους αιτούντες βάσει κάποιων παραγόντων όπως η μόρφωσή τους και οι δεξιότητές τους.

“Ένα σύστημα συγκέντρωσης μορίων θα έδινε στους ξένους πολίτες το δικαίωμα να έρθουν στη Βρετανία αν ανταποκρίνονταν σε ορισμένα κριτήρια”, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Μέι.

“Ένα σύστημα για τη μετανάστευση που θα είναι λειτουργικό για τη Βρετανία θα διασφαλίζει ότι το δικαίωμα να αποφασίζει ποιος θα έρθει στη χώρα θα ανήκει στην κυβέρνηση”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα