Συρία:Τουλάχιστον 43 οι νεκροί από πέντε επιθέσεις σήμερα το πρωί

46564Περιοχές που ελέγχονται από κυβερνητικές δυνάμεις και η Χασάκα, πόλη που ελέγχουν οι Κούρδοι πολιτοφύλακες, δέχθηκαν 5 επιθέσεις το πρωί της Δευτέρας οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο κάνει λόγο για τουλάχιστον 43 νεκρούς από τις επιθέσεις που είχαν στόχο σημεία ελέγχου του συριακού στρατού ή της κουρδικής πολιτοφυλακής. «Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σαφώς ταυτόχρονα και είχαν στόχο θέσεις των δυνάμεων ασφαλείας», υπογράμμισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Η πλέον αιματηρή επίθεση, με τουλάχιστον 30 νεκρούς και 45 τραυματίες, ήταν η διπλή επίθεση στην παράκτια επαρχία Ταρτούς, προπύργιο του συριακού καθεστώτος, στη δυτική Συρία.

Η διπλή επίθεση σημειώθηκε πάνω στη γέφυρα Αρζούνα, στην είσοδο της πόληςΤαρτούς. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο και η δεύτερη σημειώθηκε όταν καμικάζι πυροδότησε τη ζώνη του με τα εκρηκτικά, την ώρα που άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να βοηθήσουν αυτούς που τραυματίστηκαν στην πρώτη έκρηξη.
Ο επιχειρησιακός αυτός τρόπος χρησιμοποιείται από τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντακαι του Ισλαμικού Κράτους.

Στη Χομς που τελεί υπό τον έλεγχο του καθεστώτος, στην κεντρική Συρία, συγκεκριμένα στην είσοδο της Ζάχρα, μιας αλαουίτικης συνοικίας, η έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτουπροκάλεσε τον θάνατο 4 ανθρώπων και τον τραυματισμό 7 , σύμφωνα με το SANA.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Χασάκα, την οποία ελέγχουν σχεδόν στο σύνολό της οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, στόχος της επίθεσης ήταν ένα σημείο ελέγχου των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας.

Η οργάνωση ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στη συνοικία Μασακίν της Χασάκα, μετέδωσε το Amaq, το πρακτορείο της οργάνωσης.

Μια επίθεση σημειώθηκε και πάνω σε δρόμο δυτικά της Δαμασκού προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τριών, σύμφωνα με το SANA. To Παρατηρητήριο κάνει λόγο για τρεις νεκρούς από την επίθεση αυτή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα