«Ψαλίδι» από Ντάισελμπλουμ και Ντομπρόβσκις στην Ιταλία

87987Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλτις Ντομπρόβσκις και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, περιόρισαν τις ιταλικές βλέψεις για ενίσχυση της ευελιξίας, κατά τις δηλώσεις τους στο οικονομικό φόρουμ του ιδρύματος Αμπροζέτι, στη λίμνη του Κόμο.

«Το μεγαλύτερο θέμα δεν είναι το Σύμφωνο Σταθερότητας. Το κύριο θέμα αφορά την εμπιστοσύνη της διεθνούς αγοράς και των επενδυτών», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

«Η Ιταλία χρειάζεται σταθερές δημοσιονομικές πολιτικές και μείωση του δημόσιου χρέους», πρόσθεσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Rainews24. Κατά την άποψή του, «η κυβέρνηση Ρέντσι ακολουθεί τον σωστό δρόμο, αφού ξεκίνησε ένα πρόγραμμα φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων, οι οποίες είναι βασικής σημασίας».

Παράλληλα, σε σχέση με την ευελιξία, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις υπογράμμισε ότι «τα σχετικά περιθώρια είναι ιδιαίτερα περιορισμένα διότι η Ιταλία, τα εξάντλησε κατά το 2015, αλλά και κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς».

«Φυσικά, προσδοκάμε η κυβέρνηση Ρέντσι να ετοιμάσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017, με σεβασμό στις υποδείξεις που έχουν αποσταλεί στην Ιταλία», τόνισε ο Ντομπρόβσκις, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντέλλα Σέρα.

Σχετικά με τα μέτρα για την βοήθεια των σεισμοπαθών της κεντρικής Ιταλίας και τις αναγκαίες δαπάνες για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι «σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, μπορούν να ληφθούν υπόψη μέτρα που λαμβάνονται μια μόνον φορά, και τα οποία να μην υπολογίζονται στα στοιχεία των δημοσίων δαπανών».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα