Δίωξη για οικογενειακή βία είχε γίνει στον νέο διευθυντή της εκστρατείας του Τραμπ

Republican presidential candidate Donald Trump gestures and declares "You're fired!" at a rally in Manchester, New Hampshire, June 17, 2015.  REUTERS/Dominick Reuter      TPX IMAGES OF THE DAY      - RTX1GZCO
O

O νέος γενικός διευθυντής της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Στίβ Μπάνον, είχε διωχθεί με την κατηγορία της ενδοοοικογενειακής βίας το 1996, έγραψαν σήμερα εφημερίδες της Νέας Υόρκης.

Την ίδια εποχή είχε απειλήσει την σύζυγό του με αντίποινα εάν εκείνη κατέθετε εναντίον του, σύμφωνα με τους New York Times και τη New York Post.

Στον Στιβ Μπάνον είχαν απαγγελθεί τον Φεβρουάριο του 1996 οι κατηγορίες της ενδοοικογενειακής βίας, της επίθεσης και της απόπειρας εκφοβισμού, όμως η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο όταν η σύζυγός του Μέρι Λουίζ Πικάρντ, δεν προσήλθε για να δώσει κατάθεση, λίγους μήνες αργότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Την 1η Ιανουαρίου το ζευγάρι καβγάδισε πολύ άσχημα, καθώς οι διαπληκτισμοί μετατράπηκαν σε σωματική βία. Ο Μπάνον είχε αρπάξει τη γυναίκα του από τον λαιμό και το μπράτσο, σύμφωνα με τη New York Post, κι είχε πετάξει το τηλέφωνο στην άλλη άκρη του διαμερίσματος που διέμεναν, ενώ την εξύβρισε όταν εκείνη προσπάθησε να καλέσει την αστυνομία.

Η αστυνομία εντόπισε στο σημείο τα κομμάτια του τηλεφώνου που είχε διαλυθεί και φωτογράφισε τα σημάδια στον λαιμό και τους καρπούς της Μέρις Λουίζ Πικάρντ.

Κατόπιν εξήγησε, όπως αποκαλύπτουν δικαστικά έγγραφα τα οποία περιήλθαν στην κατοχή των εφημερίδων, ότι ο Μπάνον της ζήτησε να φύγει από την πόλη για να μην καταθέσει εναντίον του.

Ο συνήγορος του Στιβ Μπάνον την «απείλησε» και της είπε ότι εκείνη «δεν έχει χρήματα και κανένα μέσο για να καλύψει τις ανάγκες των δίδυμων κοριτσιών της», ηλικίας λίγων μηνών, εάν εκείνος δικαζόταν.

Και στην περίπτωση που εκείνη επέμενε «εκείνος και ο δικηγόρος του θα διασφάλιζαν ότι θα καταδικαζόταν ως ένοχη».

Η νεαρή γυναίκα έκανε ό,τι την πρόσταξαν κι έφυγε με τα παιδιά της, έως τη στιγμή που ο δικηγόρος θα «μου τηλεφωνούσε και μου έλεγε ότι μπορούσα να επιστρέψω».

Ο δικηγόρος Στιβ Μάντελ, σε επικοινωνία με τους New York Times, διέψευσε ότι άσκησε οποιουδήποτε είδους πίεση.

Ο Στιβ Μπάνον υποστήριξε την αθωότητά του και δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις. Η εκπρόσωπος τύπου του Αλεξάντρα Πρεάτε επιβεβαίωσε ότι εκείνος διατηρεί «μια πολύ σχέση» με την πρώην του σύζυγο.

Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο λίγο μετά το συμβάν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα