Ο Αλ.Τσίπρας στο Παρίσι με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής ατζέντας στην Ε.Ε.

878Ο Αλέξης Τσίπρας συμμετάσχει σήμερα ως παρατηρητής στη συνάντηση των σοσιαλιστών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που πραγματοποιείται σήμερα στο Παρίσι και από την οποία θα απουσιάσει ο Μάριο Ρέντσι λόγω του φονικού σεισμού στην Ιταλία.Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο Παρίσι συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο Ευρωπαϊκών υποθέσεων του γραφείου του Τάκη Παυλόπουλο.

Η σημερινή Σύνοδος των Σοσιαλιστών αποκτά ιδιαίτερη σημασία, ενόψει και της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στην Μπρατισλάβα,με τον Αλέξη Τσίπρα να εστιάζει στην ενίσχυση της κοινωνικής και αναπτυξιακής ατζέντας της ΕΕ αλλά και στις δράσεις για το προσφυγικό.

Επίσης,δεν είναι τυχαίο ότι μετά από αυτή τη  Σύνοδο θα ακολουθήσει  η συνάντηση  των ηγετών του νότου στις 9 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα (Ραχόι, Αναστασιάδης, Ρέντσι, Ολάντ, Κόστα, Μούσκατ). Στόχος της συνάντησης θα  είναι η αναζήτηση και οι προώθηση κοινών δράσεων σε μια σειρά από θέματα  προκειμένου να υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια απέναντι στις προκλήσεις που παρουσιάζονται στην περιοχή.

Πάντως,ο Έλληνας πρωθυπουργός καλείται για δεύτερη φορά ως παρατηρητής στη συνάντηση των σοσιαλιστών ηγετών,με τον Νίκο Παππά, να σχολιάζει το γεγονός λέγοντας:«O αριστερός να μην φοβάται μήπως γίνουμε ΠΑΣΟΚ».

Στη συνάντηση των σοσιαλιστών συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ που θα ανακοινώσει και τα συμπεράσματα που θα υπάρξουν στο τέλος των εργασιών, οι πρωθυπουργοί της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν και της Μάλτας Γιόζεφ Μουσκάτ, ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο Πρόεδρος του ΕΣΚ Τζιάνι Πιτέλα.

Κάποια από τα θέματα που επιθυμεί να προωθήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο είναι:

– Δημοσιονομική ευελιξία για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στην ΕΕ

-Ειδική δημοσιονομική και οικονομική μεταχείριση για τις δαπάνες για το προσφυγικό

-Δράσεις για την ανεργία των νέων

-Κοινή πολιτική ασύλου για όλη την Ευρώπη

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα