Toυλάχιστον 247 οι νεκροί από τα 6,2 Ρίχτερ στην Ιταλία

Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 247 ενώ αρκετοί συνεχίζουν να αγνοούνται και περισσότεροι από 400 έχουν τραυματιστεί, μετά από το φονικό χτύπημα του εγκέλαδου με 6,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Ειδικότερα,190 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ριέτι και 57 στην επαρχία Άσκολι Πιτσένο,ενώ όπως αναφέρουν οι ιταλικές αρχές ανάμεσά τους υπάρχουν και αρκετά παιδιά.

Οι εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν επίμονα ότι υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, κάτι που σημαίνει ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πιθανότατα ακόμη βαρύτερος.

Σωστικά συνεργία, στρατιώτες και απλοί πολίτες συνεχίζουν ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας την προσπάθεια εντοπισμού τυχόν επιζώντων κάτω από τα συντρίμμια, με τον αριθμό των αγνοούμενων να παραμένει άγνωστος.

Γεγονός που προκάλεσε ελπίδα στην αναζήτηση και τον απεγκλωβισμό,  ήταν ότι μετά από δεκαεπτά ώρες απεγκλωβίσθηκε ζωντανό ένα κοριτσάκι δέκα ετών στην Πεσκάρα Ντελ Τρόντο στην περιφέρεια Μάρκε, η οποία επλήγη από τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε την περασμένη νύχτα στις 3:36 π.μ. τοπικής ώρας (4:36 πμ ώρα Ελλάδας).

Μικρότερο θύμα του καταστροφικού σεισμού στο Αματρίτσε, ένα κοριτσάκι μόλις 8 μηνών, το παιχνίδι του οποίου βρέθηκε στα συντρίμμια. Στους διασωθέντες περιλαμβάνονται δύο αδελφάκια 4 και 6 ετών ο Σαμουέλε και ο Λεόνε, που κατάφεραν να σωθούν χάρη στη γιαγιά τους που τα έβαλε κάτω από το κρεβάτι μόλις η γη άρχισε να τρέμει.

Οι μετασεισμοί συνεχίστηκαν με τον  ισχυρότερο να είναι 5,4 βαθμών και ο τελευταίος πιο δυνατός ήταν 4,5 βαθμών- και σημειώθηκε μετά τις πέντε τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι σεισμολόγοι που παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου προειδοποιούν πως δεν αποκλείονται και νέοι μετασεισμοί.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα