Σέρβοι υπερ-εθνικιστές υπέρ του Τράμπ

 

0987Εκατοντάδες Σέρβοι υπερ-εθνικιστές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία σήμερα κατά του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στην διάρκεια επίσκεψής του στο Βελιγράδι, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ.

«Ψήφισε Τραμπ! Ψήφισε Τραμπ!», φώναζαν ρυθμικά οι διαδηλωτές φορώντας μπλουζάκια με την εικόνα του ρεπουμπλικάνου υποψήφιου καθώς είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της προεδρίας της Σερβίας.

Ο Μπάιντεν πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βελιγράδι όπου θα μείνει για μια ημέρα μόνο, πριν μεταβεί στο Κόσοβο με στόχο στην εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

Οι ΗΠΑ είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στο Κόσοβο αφού θεωρούν την Ουάσινγκτον ως την χώρα που τους «έσωσε» με τους βομβαρδισμούς του 1999 κατά των σερβικών δυνάμεων. Η πικρία όμως στην Σερβία καλά κρατεί.

«Ο Τραμπ είναι η εναλλακτική στην παγκοσμιοποίηση. Θα καταστρέψει τα παλιά κέντρα εξουσίας στις ΗΠΑ και είναι υποστηρικτής της Ρωσίας», δήλωσε ο επικεφαλής των  υπερ-εθνικιστών της Σερβίας, Βόισλαβ Σέσελι στο Reuters.

Τη στιγμή της διαμαρτυρίας, ο Μπάιντεν ήταν σε ένα κυβερνητικό κτίριο στην άλλη άκρη της πόλης όπου είχαν απαγορευτεί οι διαδηλώσεις.

Ο Σέσελι, ο οποίος αθωώθηκε το περασμένο Μάρτιο για εγκλήματα πολέμου από το δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών στη Χάγη, κάλεσε τους Σερβο-Αμερικανούς να ψηφίσουν τον Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Οι υπερ-εθνικιστές του Σέσελι είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στο σερβικό κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα