Πρ.Παυλόπουλος:Με ενότητα μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες

6754Την αισιοδοξία ότι η χώρα μπορεί να περάσει τις δύσκολες στιγμές, αρκεί να είμαστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του η διοικούσα επιτροπή του Ιδρύματος Παναγίας Σουμελά.

«Τούτες τις δύσκολες ώρες πρέπει να τις περάσουμε, γιατί έχουμε τις δυνατότητες, αρκεί να το πιστέψουμε, αρκεί να το κάνουμε όλοι ενωμένοι», είπε ο κ. Παυλόπουλος και σημείωσε πως μπορεί να υπάρχουν διαφορές στα μικρά, αλλά στα μεγάλα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. «Την προσπάθεια αυτή την οφείλουμε στις γενιές που έρχονται. Την οφείλουμε γενικότερα στην ιστορία του Ελληνισμού. Γιατί δεν μπορούμε να παραμείνουμε μόνο κληρονόμοι ενός μεγάλου παρελθόντος αλλά έχουμε χρέος να χτίσουμε τη δική μας ιστορία. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας..

Επανέλαβε ακόμη την αξίωση της Ελλάδας να ζητήσει η Τουρκία «συγγνώμη» για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και παρατήρησε πως αυτό δεν γίνεται για λόγους εκδίκησης, αλλά για λόγους δικαιοσύνης. Όπως είπε, αν η Τουρκία ζητήσει συγγνώμη αυτό θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη φιλία των δύο λαών και τον σεβασμό της Ιστορίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στις δύσκολες στιγμές που περνάει σήμερα η Τουρκία, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι ειλικρινής φίλος της. «Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η φίλη και γείτονα Τουρκία, που τίθενται ζητήματα δημοκρατίας και τρομοκρατίας, δείξαμε ότι σεβόμαστε τη συνταγματική νομιμότητα. Είμαστε οι πρώτοι που το δηλώσαμε και οι πρώτοι που το κάναμε πράξη. Η Ελλάδα και η Ευρώπη, η Ευρώπη και η Ελλάδα είναι η πρώτη πόρτα που έχει να ανοίξει η Τουρκία για να αναζητήσει το μέλλον της», ανέφερε.

Σημείωσε ωστότο ότι είναι άλλο αυτή η στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία και άλλο το χρέος μας να θυμόμαστε την ιστορία και το τι συνέβη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα