Ερντογάν:Συνέχεια στη συμφωνία για προσφυγικό μόνο με απελευθέρωση της βίζας

0000000000000Αν δεν επιτευχθεί η απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας, δεν θα συνεχίσει να εφαρμόζεται η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επανεισδοχή προσφύγων, προειδοποιεί για μία ακόμη φορά ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ασκεί κριτική στους Ευρωπαίους για τη στάση τους έναντι της χώρας του μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

“Σε αυτή τη φάση, στις σχέσεις με την Ευρώπη, είναι βεβαίως πολύ σημαντικά θέματα ειδικά η συμφωνία επανεισδοχής και η απελευθέρωση της βίζας. Αυτά είναι βεβαίως βήματα που πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα. Και η Ευρώπη δυστυχώς δεν τήρησε την υπόσχεσή της σε αυτό το πλαίσιο”, υποστηρίζει ο κ. Ερντογάν, σε αποσπάσματα συνέντευξης που παραχώρησε στα τηλεοπτικά δίκτυα RTL και N-tv και θα προβληθεί αύριο, ενώ προσθέτει: “Θέλουμε να κάνουμε αυτά τα βήματα ταυτόχρονα και για αυτό είναι σημαντικό ότι σε σχέση με την απελευθέρωση της βίζας, αν βεβαίως αυτή δεν γίνει, τότε κι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε το βήμα για την συμφωνία επανεισδοχής”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επικρίνει την στάση των Ευρωπαίων μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα του, λέγοντας ότι θα επιθυμούσε η Ευρώπη να στεκόταν στο πλευρό της Τουρκίας σε μια απόπειρα πραξικοπήματος. ” Έτσι όπως συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι, όπως εξέφρασαν εκεί τα συλλυπητήριά τους, θα έπρεπε να είχαν στείλει και στην Τουρκία εκπροσώπους. Θα έπρεπε να δουν το τουρκικό Κοινοβούλιο. Δεν το έκαναν”, τονίζει και, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνει ότι του τηλεφώνησε έπειτα από τρεις ημέρες, ενώ ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επικοινώνησε μαζί του αμέσως. “Η Ευρώπη άφησε την Τουρκία μόνη της”, προσθέτει. Εμφανίζεται δε να επιμένει στην επαναφορά της θανατικής ποινής, ενώ απορρίπτει κάθε κριτική για το στιλ ηγεσίας του.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα