Βαρύ κατηγορητήριο για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

878787Προχωρά τις διαδικασίες η Αγκυρα για την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχηγμένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, το γραφείο του Τούρκου εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης έστειλε σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας το αίτημα της έκδοσης των 8 αξιωματικών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι διέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το πραξικόπημα.

Το αίτημα των 8 σελίδων, όπως δημοσιεύεται στα τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρει ότι οι 8 στρατιωτικοί κατηγορούνται για βίαιη παραβίαση του συντάγματος, απόπειρα δολοφονίας του προέδρου, Ερντογάν, εγκλήματα κατά του νομοθετικού σώματος και της κυβέρνησης και ληστεία. Οι ποινές φυλάκισης που αντιμετωπίζουν κυμαίνονται από 5 χρόνια έως ισόβια.

«Οκτώ ύποπτοι επιβιβάστηκαν σε ένα ελικόπτερο τύπου Skorsky S 70 Black Hawk που ανήκει στην Αεροπορική Βάση Σαμαντίρα και προσγειώθηκαν κοντά στην Ρίβα, η οποία βρίσκεται στην συνοικία Μπεϊκόζ της Κωνσταντινούπολης. Οι ύποπτοι, οι οποίοι έκαναν τηλεφωνήματα για λίγο εκεί, απογειώθηκαν και πάλι στις 16 Ιουλίου στις 10:40 π.μ. και προσγειώθηανε στην Ελλάδα, περνώντας πάνω από τις περιοχές Σαριγιέρ και Τσατάλκα και την επαρχία Τεκιρντάγκ», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το βαρύ κατηγορητήριο για τους Τούρκους στρατιωτικούς.

«Διαπιστώθηκε ότι η συσκευή που είναι ένα μέρος ενός αναμεταδότη και επίσης δημοσιεύει πληροφορίες υψομέτρου MOD C είχε αφαιρεθεί και όλοι οι στρατιωτικοί κωδικοί και οι πληροφορίες πτήσεις του ελικοπτέρου είχαν διαγραφεί μετά την προσγείωση στην περιοχή Δεδέαγατς [Αλεξανδρούπολη, Ελλάδα), σύμφωνα με πληροφορίες που αποκτήθηκε από το προσωπικό διοίκησης μετά από έρευνα», συνέχισε το κείμενο του αιτήματος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα