Γερμανία:Σύλληψη 24χρονου που φέρεται ότι σχεδίαζε επίθεση

42342Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν 24χρονο Σύρο πρόσφυγα έπειτα από πληροφορίες που έλαβε ότι σχεδίαζε μια επίθεση, πιθανόν με ισλαμιστικά κίνητρα, ανέφεραν σήμερα Τρίτη αξιωματούχοι της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Ο Σύρος που συνελήφθη στο γειτονικό κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο παραμένει υπό κράτηση, ανέφερε με ανακοίνωση του το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

«Οι έρευνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπίσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο κάποιας απτής απειλής», τόνισε.

Νωρίτερα σήμερα Τρίτη, η εφημερίδα Bild τόνισε πως οι αρχές συνέλαβαν ένα«υψηλόβαθμο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους» στην δυτική πόλη Μούτερστατ.

Ένας εκπρόσωπος όμως του υπουργείου Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας τόνισε αργότερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι «ο άνδρας που συνελήφθη δεν ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του» ΙΚ.

Το γερμανικό κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο SWR ανέφερε πως ο άνδρας, γεννηθείς στην Δαμασκό, έφτασε στην Γερμανία ως πρόσφυγας στις αρχές του 2016 και το γραφείο των εισαγγελικών αρχών στην πόλη Ντούισμπουργκ τον παρακολουθούσαν στο πλαίσιο μιας έρευνας.

Η SWR και η Bild ανέφεραν από κοινού πως οι αρχές διεξήγαγαν έρευνα για μια πιθανή επίθεση στην έναρξη της περιόδου του γερμανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Bundesliga στις 26 Αυγούστου.

«Υπήρχαν ενδείξεις πως κάτι σχεδιαζόταν στην έναρξη της Bundesliga», ανέφερε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Ρηνανίας-Παλατινάτου στο Μάιντς.

Στην διαδικτυακή της έκδοση η Bild τόνισε πως ο άνδρας συνελήφθη κατά την διάρκεια συνηθισμένου αστυνομικού ελέγχου. Οι αρχές έλαβαν μια πληροφορία για τον άνδρα από μια φυλακή στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα