Οι Ρεπουμπλικάνοι προτείνουν πρώην αξιωματούχο της CIA ως ανεξάρτητο υποψήφιο,αντί του Τράμπ

90809Οι Ρεπουμπλικάνοι που αισθάνονται απογοητευμένοι με τον Ντόναλντ Τραμπ ως τον υποψήφιο του κόμματος τους για τις προεδρικές εκλογές σχεδιάζουν να προτείνουν έναν εναλλακτικό συντηρητικό υποψήφιο, τον Έβαν ΜακΜάλιν, πρώην ανώτερο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και πρώην αξιωματούχο της CIA, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα.

Μια ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί αργότερα σήμερα, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC και το BuzzFeed. Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δεν κατόρθωσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές και ο ΜακΜάλιν δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Ο ΜακΜάλιν επικρίνει συχνά τον Τραμπ σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντας τον αυταρχικό και στηλίτευσε την στάση του για τα ατομικά δικαιώματα καθώς και την άρνηση του να δώσει στην δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις.

Μια ανάρτηση στις 7 Μαΐου σε ένα λογαριασμό στο Twitter που έφερε το όνομα του, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ότι ανήκει στον ΜακΜάλιν, ανέφερε: «Η εναντίωση στον Ντόναλντ Τραμπ συνιστά να τοποθετείς τις αρχές σου πάνω από την εξουσία, μια αρετή που κάποιοι στην Ουάσιγκτον πολύ γρήγορα εγκαταλείπουν», φέροντας την ετικέτα: #ΠοτέΤραμπ.

Όπως ο Τραμπ, όμως, έτσι και ο ΜακΜάλιν δεν έχει ποτέ εκλεγεί σε δημόσιο αξίωμα.

Υπηρέτησε πολύ πρόσφατα ως επικεφαλής του τομέα χάραξης πολιτικής στην Ρεπουμπλικανική διάσκεψη της Βουλής των Αντιπροσώπων και έχει εργαστεί στο Κογκρέσο από το 2013, σύμφωνα με το προφίλ του στον δημοφιλή ιστότοπο επαγγελματικής δικτύωσης LinkedIn. Πρωτύτερα εργάστηκε για 11 χρόνια ως υπεύθυνος επιχειρήσεων για την CIA.

Με ανακοίνωση της, η Ρεπουμπλικανική διάσκεψη της Βουλής των Αντιπροσώπων ανέφερε πως ο ΜακΜάλιν δεν εργάζεται πλέον εκεί.

«Η Ρεπουμπλικανική διάσκεψη της Βουλής των Αντιπροσώπων έχει μηδενική γνώση των προθέσεων του», ανέφερε ο εκπρόσωπος της διάσκεψης Νέιτ Χόντσον.

Το MSNBC φιλοξένησε τον Τζο Σκαρμπόρουθ, έναν πρώην Ρεπουμπλικάνο βουλευτή, ο οποίος επικαλούμενος πολλαπλές πηγές, τόνισε πως ο ΜακΜάλιν θα θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος συντηρητικός υποψήφιος και θα ανακοινώσει την απόφαση του σήμερα. Πρόσθεσε πως ο ΜακΜάλιν έχει την υποστήριξη βασικών Ρεπουμπλικάνων δωρητών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα