Μεγαλειώδης συγκέντρωση για τον Ερντογάν-«Εάν ο λαός θέλει την θανατική ποινή,θα ακολουθήσουμε τη βούλησή του»

τυτ«Εάν ο λαός θέλει την θανατική ποινή, τα πολιτικά κόμματα θα ακολουθήσουν τη βούλησή του» δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας ενώπιον ενός εκατομμυρίου και πλέον διαδηλωτών στην μεγαλειώδη συγκέντρωση που βρίσκεται σε εξέλιξη το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Γενί Καπί, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται με την στήριξη των δύο εκ των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης (πλην του φιλοκουρδικού HDP). Κορυφαία στιγμή θα είναι η ομιλία του Ερντογάν, τον οποίο οι συγκεντρωμένοι αναμένουν τυλιγμένοι μέσα στις τουρκικές σημαίες ή με πανώ, στα οποία αναγράφονται συνθήματα, όπως «Ερντογάν, είσαι δώρο Θεού» ή «Πες μας να πεθάνουμε και θα το κάνουμε», σύμφωνα με το Reuters.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ότι οι συνομιλίες που θα έχει στη Ρωσία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν θα ανοίξουν μία «νέα σελίδα» στις διμερείς σχέσεις.

«Θα είναι μία ιστορική επίσκεψη, μία νέα αρχή. Στις συνομιλίες με τον φίλο μου Βλαντίμιρ, πιστεύω, θα ανοίξει μία νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις. Οι χώρες μας έχουν πολλά να κάνουν μαζί», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS , δύο ημέρες πριν από την επίσκεψή του στη Μόσχα.

Το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία άνοιξε μία «νέα πόρτα για συμβιβασμό» στην πολιτική, δήλωσε ενώπιον του γιγάντιου πλήθους στη συγκέντρωση του Γενίκαπι ο πρόεδρος του CHP (Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προσθέτοντας ότι η πολιτική πρέπει να μείνει μακριά από τα τζαμιά, τις δικαστικές αίθουσες και τα στρατόπεδα.

«Υπάρχει μία νέα Τουρκία μετά την 15η Ιουλίου», είπε ο Κιλιτσντάρογλου ενώπιον των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που συμμετέχουν στη κεντρική συγκέντρωση «για τη δημοκρατία και τους μάρτυρες» που οργάνωσε το κυβερνών AKP στην Κωνσταντινούπολη και στην οποία προσεκλήθησαν για να συμμετάσχουν και οι ηγεσίες των υπολοίπων κομμάτων, πλην του φιλοκουρδικού HDP.

«Είμαι ευτυχής γιατί βλέπω την άνοδο της Τουρκίας», δήλωσε από την πλευρά κατά την ομιλία του ο ηγέτης το Εθνικιστικού Κόμματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί. «Η 15η Ιουλίου αποτελεί ορόσημο για την Τουρκία», πρόσθεσε επαινώντας την σθεναρή στάση των τούρκων πολιτών κατά των πραξικοπηματιών.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα