Μπουτάρης:Αυτή η κυβέρνηση βγήκε για μια τετραετία,πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της

909888«Δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε έναν χώρο και να προκαλεί καταστροφές. Εγώ φρίκαρα με αυτά που έγιναν στη εκκλησία, φανταστείτε να έμπαιναν σε ένα τζαμί τι θα γινότανε… θα τους είχαν λιντσάρει. Οι Χριστιανοί που ήταν στην εκκλησία έμειναν αποσβολωμένοι. Είναι πρωτοφανή αυτά που συνέβησαν», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Πρακτορείο FM 104,9», σχετικά με την εισβολή αντιεξουσιαστών στον ναό της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε επίσης πως «οι εκλογικές αναμετρήσεις δημιουργούν μια ανασφάλεια σημαντική. Αυτή η κυβέρνηση βγήκε για μια τετραετία, πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της και ο κόσμος μετά θα αποφασίσει».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε «καλό παιδί» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρακαι ανέφερε ότι «ξεκίνησε τη στροφή που έπρεπε να κάνει και αντιλήφθηκε ότι το σύστημα στο οποίο είναι ενταγμένη η Ελλάδα είναι δυτικό, δεν αλλάζει εύκολα με επαναστάσεις». Πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας έκανε τις στροφές που έπρεπε να κάνει και είναι η αρχή μιας σώφρονας διακυβέρνησης».

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε και στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας: «Η οικονομία μπήκε σε αυτή την πορεία μετά από μία εφαρμογή αποτυχημένων συνταγών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Δύο πράγματα είναι τα βασικά: να αποκατασταθεί ένα ευνοϊκό κλίμα για τον επιχειρηματία και να υπάρχει ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς».

Σχετικά με τον ΟΑΣΘ ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι «ο οργανισμός πάει για αναθεώρηση, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σπίρτζης. Είναι μια μονοπολιακή κατάσταση, η οποία πρέπει να σταματήσει, πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση μέχρι να λειτουργήσει το μετρό και η παράκτια συγκοινωνία. Είναι το μόνο μέσο που διαθέτει η πόλη. Επειδή είναι απλήρωτοι δύο μήνεςοι εργαζόμενοι δεν μπορεί να ταλαιπωρείται όλος ο κόσμος. Είναι άδικο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα