Σ.Φάμελλος:H Αξιωματική Αντιπολίτευση πέφτει συνεχώς στη φάκα της παραπληροφόρησης που η ίδια δημιουργεί

ξη,κξ“Η κοινωνία μας ζητάει να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας  και η κυριότερη από αυτές είναι να ξεκολλήσει η χώρα από το κακό της παρελθόν. Αυτή την εβδομάδα, μαζί με τις προτάσεις του Πρωθυπουργού για τη συνταγματική αναθεώρηση, είχαμε τις ανακοινώσεις για την προστασία της κοινωνίας και τη συνέντευξη του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Σταθάκη, σχετικά με την προκήρυξη νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και την  ενεργοποίηση του νέου αναπτυξιακού νόμου, τον Σεπτέμβριο. Αυτές είναι οι υποχρεώσεις μας. Η δημοκρατία, η κοινωνία και η εργασία”, δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ως καλεσμένος της εκπομπής “Πρώτη Γραμμή”, της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Και συνέχισε: “Δυστυχώς, η Αξιωματική Αντιπολίτευση πέφτει συνεχώς στη φάκα της παραπληροφόρησης που η ίδια δημιουργεί, αναλώνεται αδιάκοπα σε μια μαύρη προπαγάνδα και αδυνατεί να δει την μεγάλη εικόνα. Δημιούργησε ψεύτικη προπαγάνδα, μαζί με Μέσα Ενημέρωσης, σχετικά με το ταξίδι και τα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου, το οποίο δεν δημιούργησε κανένα κόστος κρύβοντας, βέβαια, ότι στο δικό της παρελθόν έγιναν υπερμεγέθεις αποστολές 118 ατόμων στο εξωτερικό”.

“Θέλει να κρύψει το κυρίαρχο: Ότι η χώρα προχωρά με σταθερά βήματα και στέκεται όρθια και δυνατή στην Ευρώπη. Ότι, για παράδειγμα, η Σαντορίνη έχει ένα καινούργιο, δημόσιο νοσοκομείο που εξυπηρετεί τους πολίτες και η Πάρος ένα καινούργιο αεροδρόμιο”.

Ερωτώμενος δε για την πορεία της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τη δανειοδότηση των ΜΜΕ και των κομμάτων, ο Σωκράτης Φάμελλος, ως Πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής ανέφερε πως “την ερχόμενη Τρίτη έχουν κληθεί ο κ. Μπόμπολας, την Τετάρτη ο κ. Ψυχάρης και την Πέμπτη ο κ. Κοντομηνάς. Προχωράμε με πυκνές συνεδριάσεις, όσο είναι ανοιχτή η Βουλή, και εξετάζουμε όλα τα δάνεια”.

Ως προς το θέμα του επικείμενου διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος επανέλαβε ότι “το πρώτο ζήτημα που πρέπει να διασφαλίσουμε, ως Πολιτεία, είναι το Σύνταγμα και τους δημοκρατικούς κανόνες. Διότι, έως σήμερα, είχαμε παραβίαση του Συντάγματος και ανομία”.

“Καλούμαστε να συμβιβάσουμε δύο στοιχεία”, συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος. “Το δημόσιο αγαθό της πληροφορίας στο χώρο των τηλεοπτικών συχνοτήτων και τη λειτουργία της αγοράς. Συνεπώς, πρέπει αφενός να υπάρχουν ποιοτικοί και ποσοτικοί κανόνες και διαφάνεια και αφετέρου η Πολιτεία να λάβει, ως οφείλει, το τίμημα μέσω του διαγωνισμού”.

“Χρειάζεται, λοιπόν, να βρούμε μια ισορροπία η οποία θα εξασφαλίζει τον πλουραλισμό και, ταυτόχρονα, όλους τους υπόλοιπους κανόνες”. Για παράδειγμα, “πώς συμβιβάζεται η συνταγματική υποχρέωση περί αντικειμενικής ενημέρωσης και πληροφόρησης, όταν ο Πρόεδρος του ΣΚΑΪ δηλώνει δημόσια ότι το δικό του μέσο εκφράζει πολιτικές θέσεις; Διότι, ΜΜΕ όπως η ΑΥΓΗ και ο Ριζοσπάστης, είναι εφημερίδες και αποτελούν όργανα ενός κόμματος και αυτό είναι ευρέως γνωστό, αλλά ο ΣΚΑΪ εκπέμπει σε δημόσια συχνότητα και αναρωτιέμαι: Είναι όργανο κάποιου κόμματος;”.

Όσο για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης “αποτελεί παιχνίδι τακτικής της Αντιπολίτευσης”, σχολίασε ο Σωκράτης Φάμελλος στην κατακλείδα της τοποθέτησής του. “Η Αντιπολίτευση είχε εξαρχής ως στόχο να δυναμιτίσει την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και την εφαρμογή του Συντάγματος. Ως εκ τούτου, δεν συμφωνεί να διορίσουμε το ΕΣΡ με συμφωνία στα 4/5 της Βουλής. Μπλοκάρει, λοιπόν, τη συγκρότηση του ΕΣΡ, προκειμένου να μπλοκάρει την ίδια την αδειοδότηση. Και μετά, μας κατηγορεί ότι δεν το αξιοποιούμε. Όμως, ο δικός μας στόχος είναι να έχουμε ζωντανά, βιώσιμα κανάλια, χωρίς διαπλοκή και χαριστικά δάνεια. Γι’ αυτό και πήρε η Βουλή την απόφαση του διαγωνισμού”.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα