Ζ.Κωνσταντοπούλου:«Kανείς από όσους μέχρι τώρα ήταν ΠτΔ δεν θα είχε εκλεγεί από το λαό»

ξμ,νΔριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία τάχθηκε υπέρ της άμεσης εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό ενώ χαρακτήρισε έγκλημα κατά του πολιτεύματος το μνημόνιο.

«Χθες είχαμε την έκθεση του ΔΝΤ που παραδέχεται ότι αυτό το πρόγραμμα είναι εξωφρενικό.
Οδηγεί σε πλήρη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ευημερίας, και παρόλο αυτά επιμένουν σε αυτήν την επιλογή.

Αποδεικνύεται ότι υπάρχει ένα σύστημα που επιβάλλει συνθήκες αβίωτες με ένα συνολικό καθεστώς οικονομικής, τραπεζικής επικυριαρχίας […].

Αυτή η έκθεση είναι ένα εργαλείο που μας επιτρέπει να διεκδικήσουμε την άρση των μνημονίων» ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha η κα.Κωνσταντοπούλου, η οποία χαρακτήρισε το μνημόνιο «έγκλημα κατά του πολιτεύματος».
Η κα.Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι η μη διαγραφή του χρέους το 2010 έγινε σε συμφωνία με τις κυβερνήσεις Γερμανίας και Γαλλίας προκειμένου να διασωθούν οι τράπεζες που κρατούσαν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.
Αναφερόμενη στη θητεία της ως Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι δεν χρέωσε τη Βουλή ούτε μισό ευρώ για αποστολές στο εξωτερικό ενώ υποστήριξε ότι δεν πήγε στην εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς όπως δεν διεκδικεί χώρο επικοινωνίας με τέτοιο τρόπο.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υποστήριξε ότι μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία προωθεί την καταστροφή της χώρας και της κοινωνίας με γελοία επιχειρήματα.
«Νομίζουν ότι ο λαός είναι κουτός.

Ξέρει όμως στην τσέπη του ποιες είναι οι συνέπειες των πολιτικών αυτών.
Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν στο μυαλό τους το πώς θα αφηγηθούν την πραγματικότητα στις επόμενες εκλογές, οι οποίες δεν θα αργήσουν.

Και έχουν τεράστια αδυναμία να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Αυτή η κολοσσιαία εξαπάτηση και το σχέδιο υφαρπαγής χρόνου ήταν η καταδίκη του Τσίπρα.
Θα το πληρώσει ακριβά.
Τον λυπάμαι πραγματικά.

Θα περάσει ως νέος το όνειδος όσων έκανε» υπογράμμισε η κα.Κωνσταντοπούλου, η οποία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για τη στάση που τήρησε στο δημοψήφισμα.

«Ο λαός έδωσε ένα περήφανο Όχι και εκείνος το πήρε και υπέγραψε το Ναι σε όλα και σε άλλα τόσα» είπε η κα.Κωνσταντοπούλου, η οποία υπογράμμισε πως «είναι προκλητικό που λέει ο πρωθυπουργός ότι θα επικυρώνει με δημοψηφίσματα τι θα γίνει εφόσον τσαλαπάτησε το τότε δημοψήφισμα».

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας τάχθηκε υπέρ της εκλογής του ΠτΔ από το λαό, σημειώνοντας πως «κανείς δεν θα είχε εκλεγεί από το λαό από όσους μέχρι τώρα ήταν ΠτΔ».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα