Τούρκος αξιωματούχος:Εμείς δεν θα γίνουμε σαν το Ιράκ, την Αίγυπτο και τη Συρία

5654Την πεποίθηση ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να μετατραπεί σε μία άλλη Συρία, μία άλλη Αίγυπτο, ή ένα άλλο Ιράκ, εξέφρασε ο επικεφαλής του Οργανισμού Συνεργασίας και Ανάπτυξης της χώρας (TIKA), Serdar Cam, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σήμερα (28/7) σε τοπικά μέσα, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της χώρας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το κοινοβούλιο είναι ενωμένοι.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Cam, «κάποτε υπήρχε η ASALA (αρμένικη τρομοκρατική ομάδα), εν συνεχεία ήρθε το PKK, μετά το Ισλαμικό Κράτος, και τώρα η τρομοκρατική οργάνωση του Gulen», τονίζοντας ότι παρόμοια «παιχνίδια» κατά της κυβέρνησης θα συνεχίζονται, όσο συνεχίζεται η επιτυχημένη πορεία της χώρας.
«Η ριζική κάθαρση θα ξεκινήσει μία νέα εποχή για την Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της TICA, σημειώνοντας παράλληλα ότι κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, η θέληση και η ανδρεία του τουρκικού έθνους ξεπέρασε τους μηχανισμούς του κράτους.
Αναφερόμενος στην κάλυψη της απόπειρας πραξικοπήματος από τα διεθνή μέσα, ο Cam δήλωσε ότι δεν «εξεπλάγη» από την προσέγγισή τους, επικαλούμενος και την υποκριτική στάση που είχαν διατηρήσει κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης για το πάρκο Gezi το 2013.
«Είναι προφανές ότι όσες λεπτομέρειες και αν αναφέρουμε για να παρουσιάσουμε την πλευρά μας, ορισμένα ΜΜΕ της Δύσης δε θα επιχειρηματολογήσουν ποτέ υπέρ της Τουρκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Να σημειώσουμε ότι ο Οργανισμός Συνεργασίας και Ανάπτυξης αποτελεί κυβερνητική υπηρεσία η οποία είναι υπεύθυνη για την παροχή βοήθειας προς τις αναπτυσσόμενες χώρες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις τουρκόφωνες χώρες και κοινότητες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα