Τέσσερις οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για τον ΑΔΜΗΕ

ΗΦΗΦΤέσσερις είναι οι εταιρείες που εκδήλωσαν σήμερα ενδιαφέρον για την εξαγορά του 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής στρατηγικού επενδυτή που ξεκίνησε πρόσφατα, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι είναι η ιταλική TERNA, η γαλλική RTE και oι κινεζικές State Grid και South Power Grid.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε απόψε ότι θα εξετάσει τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και θα προσκαλέσει τους επιλέξιμους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν στην πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, για τη συμμετοχή τους στη δεύτερη φάση της διαδικασίας.

Στη δεύτερη φάση, οι επιλέξιμοι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν ένα ολοκληρωμένο έλεγχο (due diligence) και θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για την απόκτηση του 24% του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ. Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα ολοκληρωθεί με την ανακήρυξη του προτιμητέου στρατηγικού επενδυτή και την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών και της συμφωνίας μετόχων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα