Μητσοτάκης:«Μπορεί να λείπετε σήμερα από τη Βουλή κ.Τσίπρα, αλλά αυτή η εξεταστική θα γίνει»

ÓõæÞôçóç óôçí ÏëïìÝëåéá ôçò ÂïõëÞò ôïõ íïìïó÷åäßïõ ìå ôá ðñïáðáéôïýìåíá ôçí ÐÝìðôç 5 Íïåìâñßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Μιλώντας για την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για «δυσάρεστη ανάμνηση» από την πρώτη περίοδο διαπραγμάτευσης (το Α’ εξάμηνο του 2015) και σημείωσε ότι «αυτή άφησε βαριά τραύματα πάνω στο σώμα της Ελληνικής οικονομίας και ανεξίτηλα αποτυπώματα στη σύγχρονη ελληνική ιστορία».

«Μπορεί να λείπετε σήμερα από τη Βουλή κ. Τσίπρα, αλλά αυτή η εξεταστική θα γίνει» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγώντας ότι και εάν δεν ψηφιστεί η πρόταση της ΝΔ θα επανέλθει η πρόταση όταν η ΝΔ θα γίνει κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας είχε αντιμετωπίσει τους πρώτους έξι μήνες της διακυβέρνησής του ως ένα κακό όνειρο. «Αλλά είναι παραπάνω από μια κακή ανάμνηση, διότι η οικονομία βούλιαξε και επιχειρήσεις έκλεισαν. Η μείωση σε μισθούς και συντάξεις είναι το οδυνηρό τίμημα αυτής της περιόδου» τόνισε, προσθέτοντας ότι η χώρα σύρθηκε σε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, με ένα κόστος που ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το υπολογίζει στα 86 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο κ. Ρέγκλινγκ στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Σχολιάζοντας εξάλλου την ομιλία του υπουργείου Οικονομικών παρατήρησε:
“Ο κ. Τσακαλώτος μας είπε οτι αυτό είναι το κόστος του νέου μνημονίου. Μα εσείς δεν είσαστε που θα σκίζατε τα μνημόνια;”

“Κοροϊδέψατε, παίξατε την χώρα στα ζάρια, προκαλέσατε ανυπολόγιστη ζημιά και στο κύρος της χώρας. Ποιος εχέφρων άνθρωπος θα άφηνε ανεξερεύνητες τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτά τα λάθη. Δεν το κάνουμε από ρεβανσισμό. Το κάνουμε για να αποτρέψουμε στο μέλλον λαοπλάνους και λαϊκιστές να επαναλάβουν τα ίδια λάθη” υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

“Θυμάμαι πολίτες να σας ψηφίζουν επειδή υποσχεθήκατε οτι θα καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ, θα σκίσετε τα μνημόνια, και να εφαρμόσετε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Δεν σας ψήφισε να κάνετε διαπραγμάτευση” είπε.

“Όσα διαμείφθησαν μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου, ήταν για να αποφύγετε ένα θέατρο σκιών και να αποφύγετε τα ψέματα σας. Από την πρώτη στιγμή γνώριζε ο κ. Τσίπρας οτι δεν μπορείτε να καταργήσετε το μνημόνιο με ένα νόμο κι ένα άρθρο. Αλλά αν το κάνατε θα αιφνιδιάζατε τους ψηφοφόρους σας που σας εμπιστεύθηκαν. Και γι αυτό κάνατε το δημοψήφισμα, προστατεύοντας τον εαυτό σας αλλά καταστρέφοντας τη χώρα.
Ανακόψατε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και φέρατε την καταστροφή σε έξι βήματα: Αχαλίνωτα ψέματα και ανυπόστατες υποσχέσεις, δήθεν διαπραγμάτευση, δημοψήφισμα, πλήρης συνθηκολόγηση, υπογραφή μνημονίου και στήριξη στην δική μας πατριωτική μας συνείδηση για να ψηφιστεί από την Βουλή. Το αποτέλεσμα των πρώτων έξι μηνών ήταν καταστροφικό, βρέθηκε η χώρα με την πλάτη στον τοίχο” υπογράμμισε ο αρχηγός της Ν.Δ.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να καταθέσει στην Βουλή το περίφημο PLAN X του κ. Βαρουφάκη, αλλά και τον σχεδιασμό που είχε εκπονήσει η κυβέρνηση, για να αποσαφηνιστεί αν υπήρχαν σχέδια και για την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων. “Αν υπήρχε ψήγμα αλήθειας σε όλα αυτά, τότε υπήρχε όντως σενάριο εκτροπής” παρατήρησε.

Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε οτι η Ν.Δ. ψήφισε την εξεταστική που πρότεινε η κυβέρνηση για τον έλεγχο των δανείων των ΜΜΕ, ενώ η κυβέρνηση αρνείται τώρα την εξεταστική που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση. “Μόνο που η δική σας έρευνα αφορά κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ η δική μας αφορά 100 δισεκατομμύρια ευρώ”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα