Γαλλία:Οι δράστες «ανάγκασαν τον ιερέα να γονατίσει» πριν τον αποκεφαλίσουν

French police officers and fire engine arrive at the scene of a hostage-taking at a church in Saint-Etienne-du-Rouvray, northern France, on July 26, 2016 that left the priest dead. A priest was killed on July 26 when men armed with knives seized hostages at a church near the northern French city of Rouen, a police source said. Police said they killed two hostage-takers in the attack in the Normandy town of Saint-Etienne-du-Rouvray, 125 kilometres (77 miles) north of Paris. / AFP PHOTO / CHARLY TRIBALLEAUCHARLY TRIBALLEAU/AFP/Getty Images

Μέλη του Ισλαμικού Κράτους υποστήριξαν πως ήταν οι δράστες της επίθεσης στην εκκλησία στο Σεντ Ετιέν Ντι Ρουβρέ, στη Βόρεια Γαλλία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Ολα ξεκίνησαν όταν δύο δράστες, ένας εκ των οποίων σύμφωνα με μάρτυρες φορούσε ισλαμιστική ενδυμασία, εισέβαλαν γύρω στις 9:45 το πρωί τοπική ώρα στην εκκλησία με μαχαίρια και αποκεφάλισε τον 84χρονο ιερέα.

Οι δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ υποχρέωσαν τον ηλικιωμένο ιερέα να γονατίσει πριν τον εκτελέσουν και βιντεοσκόπησαν τη δολοφονία, σύμφωνα με μια μοναχή που γλίτωσε από τη σφαγή.

Η μοναχή, που μίλησε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, ήταν μεταξύ των ανθρώπων που κρατήθηκαν όμηροι από τους δράστες κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας στην εκκλησία, κοντά στη Ρουέν.

“Τον ανάγκασαν να γονατίσει, εκείνος προσπάθησε να αμυνθεί και έτσι ξεκίνησε η τραγωδία”, είπε η αδελφή Ντανιέλ στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC. Όπως εξήγησε, η ίδια κατάφερε να διαφύγει τη στιγμή που ο ένας από τους δράστες σκότωνε τον ιερέα.

Ο ένας από τους δύο δράστες της ομηρείας νωρίτερα σήμερα μέσα σε μια εκκλησία στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια της οποίας δολοφονήθηκε ένας ιερέας,«ήταν γνωστός στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες», δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές προσκείμενες στην έρευνα, διευκρινίζοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επίσημη αναγνώρισή του.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, τα οποία απομένει να επιβεβαιωθούν με την επίσημη ταυτοποίηση των δυο δραστών, ο άνδρας, ο οποίος σκοτώθηκε όπως και ο συνεργός του από αστυνομικούς, είχε φάκελο στις υπηρεσίες πληροφοριών, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Ο άνδρας αυτός είχε προσπαθήσει να φθάσει στη Συρία το 2015 και, μετά την επιστροφή του από την Τουρκία, ανακρίθηκε και προφυλακίστηκε διότι τον βάρυναν υποψίες για σχέσεις με μια τρομοκρατική οργάνωση, πριν απελευθερωθεί υπό όρους και υποχρεωθεί να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέφερε ότι η επίθεση διαπράχθηκε από δύο «στρατιώτες» του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ, όργανο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα