Επίθεση Βενιζέλου σε Τσίπρα

cbvvbΕπίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια που οδήγησαν στα capital controls και στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

«Η χώρα έχει τεθεί υπό διεθνή και διαρκή οικονομικό έλεγχο κατά έναν τρόπο προσβλητικό και τυφλό, που ποτέ δεν είχε γίνει δεκτός μέχρι την ανάληψη της ευθύνης από την παρούσα κυβέρνηση», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας πως «η ζημία είναι πραγματικά τεράστια και η βλάβη ανήκεστη δυστυχώς για την εθνική οικονομία».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της πρότασης της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή για την επίμαχη περίοδο. «Μη νομίζετε ότι ξεχάστηκε ή ξεπεράστηκε κάτι λόγω της κυνικής μεταστροφής της κυβέρνησης, η οποία τώρα έχει γίνει ultra μνημονιακή και επαίρεται για την πλήρη εξυπηρέτηση των οδηγιών των εταίρων», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στρεφόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε πως επρόκειτο για «μία κομματική πρωτοβουλία που παίζει με τα πάντα, που αλλοιώνει τον πυρήνα του κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης παίζοντας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που από συναινετικό τον μετατρέπει ξαφνικά σε κομματικό και συγκρουσιακό μέσω της άμεσης εκλογής».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μάλιστα… «θυμήθηκε» μέχρι και την πρώην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας την εκδήλωση στην οποία ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις προτάσεις για την συνταγματική αναθεώρηση. «Χθες ο κ. Τσίπρας οργάνωσε την κομματική του εκδήλωση για την πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος στο προαύλιο της Βουλής, ακολουθώντας με ένα χρόνο καθυστέρηση την αισθητική της κ. Κωνσταντοπούλου που είχε οργανώσει στο προαύλιο της Βουλής μεγάλη εκδήλωση εναντίον του “επονείδιστου” χρέους, υπέρ της διαγραφής του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα