Τ.Αλεξιάδης:Τα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται στον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ

ΧΨΩΤα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται στον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ, δηλώνει στο Πρακτορείο FM 104,9 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, καθώς παρατηρήθηκε σωρεία λαθών στις δηλώσεις των φορολογούμενων ενώ δεν θα χάσουν την απαλλαγή από τον φόρο όσοι έχουν υψηλούς τόκους.

Παράλληλα ο κ.Αλεξιάδης ανακοίνωσε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις η πρώτη εκ των οποίων θα καταβληθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία τον Ιανουάριο 2017.

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε στην διάρκεια συνέντευξής του στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM 104,9 ο κ.Αλεξιάδης, μετά από σειρά λαθών που παρατηρήθηκαν στην καταχώριση αγροτεμαχίων αποφασίστηκε τα αγροτεμάχια να μην ληφθούν εφέτος υπόψη σε ό,τι αφορά στην βεβαίωση του συμπληρωματικού φόρου.

Χαρακτηριστικά ο κ.Αλεξιάδης ανέφερε παράδειγμα πολίτη στα Γρεβενά ο οποίος θα επιβαρυνόταν υπέρμετρα από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ επειδή αγροτεμάχιό του εμφανιζόταν ως καταχωρηθέν δίπλα στην θάλασσα ενώ ήταν ορεινό.

“Σε τέτοιες περιπτώσεις, για να λυθούν αυτά τα προβλήματα, δεν θα ληφθούν υπόψη τα αγροτεμάχια για τον συμπληρωματικό φόρο”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Σε ό,τι αφορά στις δόσεις ο κ.Αλεξιάδης δήλωσε ότι θα είναι από το τέλος Σεπτεμβρίου και ότι για τον σκοπό αυτό θα κατατεθεί διάταξη προς ψήφιση στην Βουλή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα