Το σχέδιο του Κέρι για στενή συνεργασία με τη Ρωσία προκαλεί σκεπτικισμό

23232Σκεπτικισμό προκαλεί σε αξιωματούχους της διακυβέρνησης Ομπάμα, σε Ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ στη διεθνή συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και στη συριακή αντιπολίτευση, το σχέδιο του Αμερικανού υπουργού των Εξωτερικών, Τζον Κέρι για τη στενότερη συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας κατά της δράσης των εξτρεμιστικών ομάδων στη Συρία.

Αρκετοί αξιωματούχοι των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και των υπηρεσιών ασφάλειας των ΗΠΑ, χαρακτηρίζουν ως “αφελή” την προσέγγιση του Κέρι, ενώ τονίζουν ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ διακινδυνεύει να πέσει στην παγίδα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τις απόψεις αυτές, ο πρόεδρος της Ρωσίας, επιχειρεί να μειώσει την αξιοπιστία των ΗΠΑ έναντι των μετριοπαθών ανταρτικών ομάδων, οδηγώντας μερικούς από τους μαχητές τους, στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και σε άλλες ακραίες ένοπλες ομάδες.

Προβληματισμό για την κοινή διαχείριση πληροφοριών ασφάλειας με τη Ρωσία, εκφράζουν και Ευρωπαίοι σύμμαχοι των ΗΠΑ, που συμμετέχουν στη διεθνή συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα