Σε ποια χώρα ζουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι

57937dc71dc524a97a8b5255
Στην Κόστα Ρίκα, μια χώρα στην κεντρική Αμερική με πληθυσμό 4.890.379 εκατ. κατοίκους ζουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη, σύμφωνα με το βρετανικό think tank, New Economics Foundation (NEF) το οποίο κάθε χρόνο από το 2006 εκδίδει τον κατάλογο με τις πιο ευτυχισμένες και τις πιο δυστυχισμένες χώρες στον κόσμο.

Προκειμένου το think tank να βγάλει συμπέρασμα σχετικά με το σε ποια χώρα ζουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι, εξετάζει μια σειρά κριτηρίων, όπως είναι η ευημερία, το προσδόκιμο ζωής και οι κοινωνικές ανισότητες. Όλα αυτά όμως, πάντοτε σε συνδυασμό με «οικολογικό της αποτύπωμα» κάθε χώρας.

Έτσι, η Κόστα Ρίκα έχει τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους στον κόσμο, αφού το 1949 κατάργησε τον στρατό της, επένδυσε τα σχετικά κεφάλαια στην υγεία και την εκπαίδευση και διαθέτει χαμηλή ατμοσφαιρική ρύπανση.

Εντύπωση προκαλεί ότι την Κόστα Ρίκα στον σχετικό κατάλογο ακολουθεί το Μεξικό και η Κολομβία, ενώ στο top 10 των πιο ευτυχισμένων χωρών δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα. Η Βρετανία φιγουράρει στην 34η θέση και οι ΗΠΑ στην 108η! Παράλληλα το Λουξεμβούργο βρίσκεται μεταξύ των δέκα χωρών των οποίων οι κάτοικοι είναι δυστυχισμένοι.

Το top 10 των πιο ευτυχισμένων χωρών στον πλανήτη

Κόστα Ρίκα

Μεξικό

Κολομβία

Βανουάτου

Βιετνάμ

Παναμάς

Νικαράγουα

Μπαγκλαντές

Ταϊλάνδη

Εκουαδόρ

Το top 10 των πιο δυστυχισμένων χωρών στον πλανήτη

Μπουρούντι

Σουαζιλάνδη

Σιέρα Λεόνε

Τουρκμενιστάν

Ακτή Ελεφαντοστού

Μογγολία

Μπενίν

Τόγκο

Λουξεμβούργο

Τσαντ

 

 

koutipandoras.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα