Και η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για την απελευθέρωση του Παλαιστίνιου απεργού πείνας Bilal Kayed

ξηκξηκTη συμμετοχή και τη στήριξή της ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ σε κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και ενάντια στην κράτηση του Bilal Kayed, σημαντικού στελέχους του «Λαϊκού μετώπου για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης».

Η συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρει πως: «Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ανταποκρινόμενη στις διεθνείς κινητοποιήσεις που συντονίζει το Δίκτυο Αλληλεγγύης Παλαιστίνιων Κρατουμένων Samidoun, καλεί την κοινωνία των πολιτών,  όλες τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, κινήματα και συλλογικότητες αλληλεγγύης, συνδικαλιστικούς φορείς, σωματεία, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία (Μαραθωνοδρόμου 1, Φιλοθέη – Ψυχικό) τηνΠέμπτη, 28 Ιουλίου 2016, στις 7:30μμ, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση του παλαιστίνιου απεργού πείνας, Bilal Kayed.

Ενώνουμε τη φωνή του ελληνικού λαού με τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις του Διεθνούς Κινήματος Αλληλεγγύης, από 20-30 Ιουλίου 2016,  με την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία. Επίσης, τις επόμενες ημέρες στην πλατεία Συντάγματος, θα μοιράζεται ενημερωτικό υλικό για τον Bilal Kayed αλλά και για άλλους πολιτικούς κρατούμενους, όπως και για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης στα «Γκουαντανάμο» της κατεχόμενης Παλαιστίνης.

Ζητούμε τον τερματισμό της διοικητικής κράτησης, που επιτρέπει στις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, την παράταση φυλάκισης κρατουμένων, χωρίς απαγγελία κατηγοριών και την προσαγωγή τους σε δίκη σε στρατιωτικά δικαστήρια, για περιόδους έως και 6 μηνών, που μπορούν να ανανεωθούν επ’ αόριστον».

Ποιός είναι ο Bilal Kayed

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ παρουσιάζει και το «προφίλ» του στελέχους του «Λαϊκού Μετώπου»: «Ο Bilal Kayed, μέλος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης  (Λ.Μ.Α.Π) συλλαμβάνεται στις 14 Δεκεμβρίου 2001, σε ηλικία 19 ετών, λόγω της συμμετοχής του σε μία από τις πιο «επικίνδυνες» δυνάμεις της παλαιστινιακής αντίστασης για το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ και εκτίει ποινή φυλάκισης 14.5 ετών, που θα έπρεπε να είχε λήξει στις 13 Ιουνίου 2016.

Από τον Αύγουστο του 2015, βρισκόταν σε απόλυτη απομόνωση, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, ενώ τον μετέφεραν σε διάφορες φυλακές για να αποκοπούν οι δεσμοί με τους συγκρατούμενούς του αλλά και για να αποδυναμωθεί ο ρόλος του στο κίνημα των φυλακισμένων.

Από τις επόμενες μέρες, τόσο στην πλατεία Συντάγματος όσο και την επόμενη Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016, στην παράσταση διαμαρτυρίας, αλληλεγγύης, αντίστασης και αξιοπρέπειας, ας ακουστεί η φωνή του λαού μας μέσα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, να φτάσει μέσα στις φυλακές για να δώσει ελπίδα!

Δεν είστε μόνοι! Ο Ελληνικός λαός, στέκεται δίπλα στον υπερήφανο, αγωνιζόμενο, ηρωικό Παλαιστινιακό λαό! Λευτεριά στον Bilal Kayed  και σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα