Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής με την κατάθεση της αδελφής του Ρουπακιά

ηγφηΗ αδερφή του Γ. Ρουπακιά, απαντώντας σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής συνέχισε να… αποστασιοποιείται από κάθε είδους ιστορικές γνώσεις και είπε ότι δεν θυμάται καν τι είναι ο ναζισμός, αλλά επίσης δεν ξέρει για τάγματα εφόδου, ούτε για συγκεντρώσεις έξω απο θέατρα. Όπως υποστήριξε, η ίδια στις συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες και το Μελιγαλά πήγαινε για εκδρομή, όχι για ιστορικούς λόγους.

Σε ερώτηση στη συνέχεια, ωστόσο, για την παρουσία της στον Μελιγαλά, η Χρ. Ρουπακιά θυμήθηκε ότι βρέθηκε μαζί με τους χρυσαυγίτες στον Μελιγαλά, «για να τιμήσουμε αυτούς που σφαγιάστηκαν» και μάλιστα σφαγιάστηκαν «από τους κομμουνιστές», ενώ στις Θερμοπύλες «για το Λεωνίδα».

Αντίθετα, στο περιβολάκι της Νίκαιας, η ίδια ανέφερε ότι η εκδήλωση αφορούσε το «ρατσισμό που δέχονται οι Έλληνες» και ανέφερε την παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κ.κ. Λαγού και Κασιδιάρη.

Δεν έχει ιδέα για τα συνθήματα, το μαχαίρι και τις φωτογραφίες

Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν έχει ακούσει ποτέ τον αδερφό της να αναφέρει τη φράση «χρυσαυγίτης γεννιέσαι, δε γίνεσαι», απλώς έχει ακούσει να αναφέρονται σε αυτό.

Σε ερώτηση εάν έχει ακούσει το σύνθημα «Για μια Ελλάδα που θα σκεπάσει όλη τη Γη», απάντησε καταφατικά, αλλά όταν η πολιτική αγωγή την ρώτησε τι σημαίνει κατά τη γνώμη της, είπε απλώς «αυτό που εννοεί», ενώ σε αντίστοιχη ερώτηση για άλλο σύνθημα, το «Ζήτω η νίκη, ζήτω ο αρχηγός», είπε όχι έχει ακούσει μόνο το «Ζήτω ο αρχηγός».

«Καταθέσατε πως ο αδερφός σας δεν χρησιμοποιούσε το μαχαίρι ούτε όταν έτρωγε… δεδουμένου πως απο πολλούς αναφερεται πως το χτύπημα ήταν επαγγελματικό, πώς το εξηγείτε, είχε πει ποτέ σε σας πως εκπαιδευεται;», ρωτήθηκε η κ.Ρουπακιά, για να απαντήσει μονολεκτικά: «όχι».

Τέλος, ανέφερε ότι «ίσως ο αδερφός μου είχε συχνότερη επαφη απο μένα» με την Χρυσή Αυγή, επιδιώκοντας να εξηγήσει το γιατί ενώ περιγράφεται ως «απλός ψηφοφόρος», βρίσκεται σε τόσες φωτογραφίες με βουλευτές και στελέχη.

 

Η συνήγορος υπεράσπισης Δ.Βελέντζα στη συνέχεια ρώτησε την αδερφή του κατηγορούμενου για τον φόνο του Π. Φύσσα, αν φράσεις όπως «τάγματα εφόδου» , «συμμορφθώθηκαν όλοι στο μήνυμα» είναι δικές της αναφορές, για να απαντήσει η μάρτυρας ότι τα είχε αναφέρει πρώτη η ανακρίτρια.

Η πρόεδρος παρενέβη ζητώντας εξηγήσεις από την υπεράσπιση γιατί κάνει ερωτήσεις όχι για την τωρινή κατάθεση, αλλά για την κατάθεση που η μάρτυρας έδωσε στην ανακρίτρια τότε.

Η εικόνα που προκύπτει δείχνει την υπεράσπιση να επιδιώκει να αποδόσει στον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι ερωτήσεις της ανακρίτριας, πολλά από όσα κατέθεσε η μάρτυρας.

Η πρόεδρος σημείωσε πως η μάρτυς είναι έξυπνο άτομο και γνωρίζει η ίδια το τι πρέπει να πράξει, όπως και τότε αν ηθελε θα μπορούσε και είχε κάθε δικαίωμα να πράξει αυτό που επιθυμούσε.

«Εσείς τι σχέση έχετε; Γνωρίζετε την μάρτυρα;», ρώτησε την υπεράσπιση, είπε η πρόεδρος και, στην απάντηση του συνηγόρου πως «όχι, αλλά θεωρώ πως πρέπει να ξέρει», ξεκαθάρισε: «Γνωρίζει κε συνήγορε».

Στην συνέχεια, η Χρ.Ρουπακιά επιδόθηκε σε μία προσπάθεια να… ερμηνεύει τις ερωτήσεις που έκανε η πρόεδρος, προκαλώντας την αντίδρασή της: «κα μάρτυς… είστε ενήλικο άτομο… γράφεται η απάντησή σας, όπως προκύπτει απο πέντε ερωτησεις, τι έχετε απαντήσει δηλαδή, μην αξιώνετε να γράφονται και οι ερωτήσεις».

Στην αίθουσα ακολούθησε λίγο αργότερα και ένα απρόσμενο συμβάν, με τον κ. Ρουμπέκα, συνήγορο του Γ.Ρουπακιά, που συνέχισε τις ερωτήσεις.

Κρατώντας έναν χαρτοκόπτη, τον επέδειξε στη μάρτυρα και την ρώτησε εάν αυτός που αναφέρθηκε από σύνεδρο, είναι το είδος του χαρτοκόπτη που εννοούν με την ερώτηση, για να πάρει θετική απάντηση.

Ο συνήγορος, θέλοντας να δείξει πως είναι ακατάλληλος για την χρήση της δουλειάς που το χρειάζεται η μάρτυς, τραβάει την λάμα του χαρτοκόπτη προς τα κάτω με αποτέλεσμα η λάμα να σπάσει και να εκτοξευτεί ψηλά και ως την έδρα!

Στη συνέχεια, ακολούθησε ερώτηση για τα στοιχεία και τα προφίλ ατόμων που όπως είπε ανέφεραν στο διαδίκτυο ότι ο αδερφός της «καλύπτει τον Πατέλη», με την έδρα να ζητάει διευκρινίσεις σε σχέση με το ψεύτικο προφίλ με ψευδώνυμο.

Τις προηγούμενες μέρες,μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι δεν είχε ενεργό ρόλο στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής η αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά, Χρυσούλα, όπως η ίδια κατέθεσε στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η αδελφή του κατηγορουμένου δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από συνηγόρους της πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, οι οποίοι προσκόμισαν στο δικαστήριο φωτογραφία από εκδήλωση στο Μελιγαλά όπου η μάρτυρας και ο σύζυγός της φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής.

«Αναγνωρίζω εμένα και το σύζυγό μου, φοράμε μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. Δεν το θυμόμουν», είπε η μάρτυρας κοιτάζοντας τη φωτογραφία.

Πολιτική Αγωγή: Ξέρετε πώς χαιρετούσε ο Χίτλερ;

Μάρτυρας: Οχι. Δεν μου άρεσε η ιστορία, είχα 9.

Όταν η Χρυσούλα Ρουπακιά ρωτήθηκε από συνηγόρους της πολιτικής αγωγής τι ήταν αυτό που την οδήγησε τα ξημερώματα μετά τη δολοφονία του Φύσσα να κάνει αναζήτηση στο διαδίκτυο με σημείο αναφοράς την “Αμφιάλη” και ημερομηνία 17-9-2013, υποστήριξε ότι ο αδελφός της, της είχε αναφέρει ότι ο τσακωμός έγινε σε εκείνη την περιοχή.

Πρόεδρος: Αυτά τα λέτε σήμερα, τώρα τα λέτε…

Μάρτυρας: Σας το ξαναείπα…

Πρόεδρος : Όχι, τώρα το είπατε

Μάρτυρας : Ασυναίσθητα. Δεν πειράζει…

Πρόεδρος: Σε ποιον το λέτε δεν πειράζει. Είστε έξυπνη δεν μπορείτε να λέτε δεν πειράζει .

Μάρτυρας: Για τον εαυτό μου το λέω.

Πρόεδρος : Για τον εαυτό σας κρατήστε το.

Κατά την κατάθεσή της, η μάρτυρας ανέφερε ότι εκείνη την περίοδο είχε περάσει από το μυαλό της πως ο αδελφός της «κάλυπτε» τον κατηγορούμενο Γιώργο Πατέλη ο οποίος φέρεται ως πυρηνάρχης της Νίκαιας.

«Δεν εμμένω στην άποψή μου αυτή … Δεν ξέρω αν ο Πατέλης ήταν εκεί ή είπε κάτι στον αδελφό μου» είπε χαρακτηριστικά.

Η Χρυσούλα Ρουπακιά υποστήριξε ακόμη ότι παρόλο που ο αδελφός της της έχει πει ότι ήταν εκείνος που διέπραξε τη δολοφονία, εκείνη συνεχίζει να μην το πιστεύει. Όπως είπε στο δικαστήριο «πιστεύω πως κάτι διαφορετικό υπάρχει που εγώ δεν το γνωρίζω. Εκείνος όμως μου λέει «αν υπήρχε κάτι διαφορετικό δεν θα το έλεγα για να ελαφρύνω τη θέση μου;» και πρόσθεσε πως ο αδελφός της της έχει πει ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του.

Πολιτική Αγωγή: Το λάθος του ήταν ότι ομολόγησε;

Μάρτυρας: Δεν ήταν λάθος, απλά μου φάνηκε περίεργο.

Πολιτική Αγωγή: Γιατί;

Μάρτυρας: Γιατί δεν το πίστευα και δεν το πιστεύω ότι το έκανε…

Πολιτική Αγωγή: Γιατί δεν έφυγε (σ.σ. μετά τη δολοφονία)

Μάρτυρας: Μου είπε ότι περικύκλωσε το αυτοκίνητο η αστυνομία και δεν έκανε καμία κίνηση…

Η Χρυσούλα Ρουπακιά επανέλαβε πως το «μαχαιράκι», όπως αποκαλεί το μαχαίρι του φόνου, το είχε αγοράσει η ίδια, μαζί με ακόμη ένα, μήνες πριν το έγκλημα.

Πολιτική Αγωγή: Γιατί οπλοφορείτε;

Μάρτυρας : Δεν οπλοφορούσα. Ήταν ένα μαχαιράκι με λάμα τέσσερα δάχτυλα. Πίστευα πως είναι νόμιμο. Για μένα είναι μαχαιράκι γιατί χρησιμοποιώ πολύ μεγαλύτερα μαχαίρια λόγω της δουλειάς μου.

Ενταση προκλήθηκε όταν συνήγορος πολιτικής αγωγής απευθυνόμενος στη Χρυσούλα Ρουπακιά αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τόσο το αυτοκίνητο που οδηγούσε το αδελφός της το βραδύ της δολοφονίας, όσο και το μαχαίρι του φόνου ήταν δικά της. «Μετά  από όλες αυτές τις συμπτώσεις εσείς δεν έχετε καμία σχέση με το φόνο;» τη ρώτησε .«Ε όχι δα … Εσείς για τον εαυτό σας δεν έχετε ευθύνη;» απάντησε η μάρτυρας.

Η πλευρά της οικογένειας Φύσσα άρχισε να χειροκροτεί και η μητέρα της Χρυσούλας Ρουπακιά φώναξε προς τον δικηγόρο «Φτού σο , πουλημένε». Ο θείος του Παύλου Φύσσα απάντησε  στην γυναίκα: «Στα παιδιά σου και στα εγγόνια σου η κατάρα» και στρεφόμενος στον Γ. Ρουπακιά φώναξε: «Στα παιδιά σου. Ρουπακιά, στα παιδιά σου. Που θα βγείτε και από πάνω, δολοφόνοι. Ντροπή με αυτό το βδέλυγμα που υποστηρίζετε».

Πληροφορίες: Στο Κόκκινο/naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα