Συνεχίζονται οι συλλήψεις στην Τουρκία

jlkjΔύο μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας συνελήφθησαν σήμερα, μετέδωσε το ιδιωτικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, καθώς συνεχίζεται το κύμα των εκκαθαρίσεων στο δικαστικό σώμα, στις ένοπλες δυνάμεις, στον δημόσιο τομέα και στην παιδεία, στον απόηχο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος της Παρασκευής.

Μέχρι σήμερα περίπου 60.000 στρατιωτικοί, αστυνομικοί, δικαστικοί, δημόσιοι υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, έχουν συλληφθεί ή αντιμετωπίζουν έρευνα σε σχέση με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Τα δύο μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας συμπεριλαμβάνονται σε μια ομάδα 113 δικαστικών που συνελήφθησαν σήμερα, σύμφωνα με το NTV. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν επίσης επίσημα σε έναν υπασπιστή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ίδια πηγή.

Παράλληλα,το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας ανακοίνωσε πως διέκοψε την λειτουργία 626 ιδρυμάτων στο πλαίσιο της εν εξελίξει εκκαθάρισης των κρατικών θεσμών από τους υποστηρικτές του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα, Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος.

Όπως ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου, η πλειοψηφία των ιδρυμάτων είναι ιδιωτικές εκπαιδευτικές μονάδες.

Το μεγάλο δίκτυο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που εγκαθίδρυσε εδώ και δεκαετίες ο Γκιουλέν στην Τουρκία και στο εξωτερικό χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση της οργάνωσης του (Hizmet) και την προώθηση των θρησκευτικών του διδαγμάτων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα